Connect with us

Folk

God sommer fra oss i “JP”

Avatar

Published

on

HELGEPULS/KOMMENTAR

Sommertempoet har lagt seg over Jessheim. Også vi i Jessheimpuls vrir knappen over i feriemodus i juli. 

Med en retro-tegning fra Egil Nyhus – hentet fra de håndtegnede annonsene i UKI-posten på 50-tallet – så sier vår lille redaksjon god sommer.

Vi benytter anledningen til å kikke oss litt over skulderen for å se om Jessheimpuls holder den kursen vi ønsket å holde oss på da vi så dagens lys i april 2018.

Våre aller første setninger på denne plattformen var:

“Her kommer nyvinningen Jessheimpuls, en byavis pе nett som шnsker е bidra til engasjement, entusiasme og opplysende virkelighet i den vesle og rare byen vеr. Vi hеper du som leser vil vжre med og bidra til nettopp dette!”

3.000 tekster

Drøyt seks år senere kan vi se tilbake på nesten 3.000 publiserte tekster, og

Videre i den første teksten skrev vi:

Vi har følt tilstedeværelsen dens en god stund nå. Vi kjenner pulsen og hjerteslagene fra “STORbyen” på Øvre Romerike. Nesten hver dag skrives det en ny historie og stedet vårt er i konstant forandring.

Noe blir borte for godt og noe nytt kommer til. Sånn er det å være byborger mens byen bygges rundt oss på et sted der veksten er størst i landet.

Det er ingen lek å lage en bra by. Men vi kan alle bidra med en liten skjerv.

Bidragsyter

Byliv handler om interaksjon (samkvem) mellom mennesker. Byliv handler om at politikere, byplanleggere, utbyggere, byutviklere og innbyggere lager en by vi ønsker å benytte oss av og leve i.

Trolig har det aldri vært mer spennende å bo på Jessheim og i Ullensaker. Det må i så fall være da de bestemte seg for å bygge Raknehaugen.

Men kanskje har vi aldri vært så sårbare som nå. Jeg tenker på  valgene vi kollektivt tar med tanke på hva slags by vi ønsker å være.

Her bærer vi alle på et ansvar.

Jessheimpuls ønsker å være en bidragsyter i denne prosessen.

Les den aller første teksten til Jessheimpuls i sin helhet her:

Velkommen til Jessheimpuls

Humor der vi kan

Vår metode er streit lokaljournalistikk med overskrifter som holder det de lover. Vi navigerer ikke etter klikk og potensielle saker som ene og alene kan gå viralt. Og vi registrer med glede at det vi skriver om politikk og byutvikling blir lest av mange.

Vi er tilhengere av humor der vi kan, for Jessheimpuls er ikke det å være negativ synonymt med å være kritisk.

Vi sverger til konstruktiv kritikk der vi kan, og vi forsøker å framsnakke der vi føler at det er på sin plass på vår vei – til glede for mange og til irritasjon for noen får.

Dette er en bevisst holdning vi har, for negativitet sitter etter vår mening altfor løst ved inngangen til 2024.

Vi ønsker å være en motvekt til akkurat det, forhåpentlig uten at vi mister evnen til å spissformulere og sette ting på spissen i vårt daglige virke.

Les hele teksten – med link til våre 13 mest leste tekster – her:

Godt nytt år med vår topp 13

Trenger abonnenter

Lyst til å abonnere? Link finner du her: ÅRSABONNEMENT JESSHEIMPULS

Abonnementprisen er 500 kroner i året, og vi legger ikke skjul på at vi trenger flere for å jobbe videre med å utvikle konseptet vårt.

Takk til dere som leser, takk til alle som heier på oss og takk til alle som gir oss energi til å gyve på videre som liten, entusiastisk og – håper vi – relevant nyhetsformidler.

Vi er tuftet på patriotisme og engasjement, og begge deler er om mulig enda mer til stede enn da vi så dagens lys 2. april i 2018.

Les hele jubileumteksten  fra april 2023 her:

På nyhetsreise i seks år

Vi er tilbake i august.

Til da: bruk sommeren, bruk byen – og bruk Jessheimdagenes innholdsrike program.

God sommer.

Konsertsommeren snart i gang

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.