Connect with us

Handel

Helsekost i 100 for Lars

Avatar

Published

on

Lars Dahl Berge åpnet i dag dørene til Sunkost sin butikk nummer 100 i Norge. Og den rutinerte politikeren garanterer at det han tilbyr er godt for hele kroppen, ikke bare høyresiden.

Ja, vi koster på oss litt bløt humor i en sådan stund, for dagen i dag er en merkedag for Høyre-politikeren som har gjort seg bemerket både lokalt og regionalt (noen sier sågar at det kan bli nasjonalt verv på sikt?) siden han flyttet fra Trondheim til Jessheim for 15 år siden.

Spesiell dag

TILBAKE: Det var en spesiell følelse å heve gitteret for Lars Berge i formiddag. Nå er han tilbake i butikkbransjen som driver av helsekostforretning.

– Dagen i dag er spesiell på flere måter, sier Dahl Berge til Jessheimpuls rett i forkant av åpningen. Butikken ligger i Fakkelsenteret, i de lokalene der Game Stop holdt til. Like ved bakeriet ved polet, for dem som frekventerer det området av storsenteret.

Dagen er en merkedag fordi dette er aller første gang Lars H. Berge må melde forfall til fylkestinget. Der sitter han som fast medlem for Høyre. Og han er denne perioden varamedlem i kommunestyret i Ullensaker.

Politikk og helse

Det har på mange måter vært politikk og helse for kjøpmannsønnen fra Trondheim. Og han vet godt hva han går til når han nå skal lede fem ansatte – blant dem sin egen sønn – i butikk nummer 100 i Sunkost-kjeden.

– Jeg vokste opp i en kjøpmannsfamilie, og jeg drev tidligere en helsekostbutikk i denne kjeden i Trondheim. Det var sånn jeg møtte kjæresten min. Hun var fra Jessheim, og sånn havnet vi her, sier Berge.

– Tilbake i bransjen, med andre ord?

– Flere faktorer som spilte inn da avgjørelsen skulle tas; helsekost er i vinden som aldri før, og jeg så min mulighet til å kunne jobbe her jeg bor – på Jessheim – samtidig som dette lokalet ble ledig.

FORFALL: For første gang i sin politiske karriere må Lars Berge melde forfall til fylkestinget i kveld. Butikkåpningen gikk foran akkurat i dag. 

Vitaminpille

Lars Dahl Berge blir ikke bare en vitaminpille i lokalpolitikken i tiden som kommer. Nå er det også levebrødet på heltid.

– Det er dette jeg har vokst opp med, og jeg har tidligere startet opp to butikkjeder i denne bransjen. Så dette er noe jeg føler at jeg kan, i tillegg til at jeg kan en del om markedsføring, både tradisjonell og på sosiale medier.

– Energien er på topp, med andre ord?

– Det kan du skrive opp.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.