Connect with us

Abonnenter

I dag skrev Jessheim politisk historie

Avatar

Published

on

I dag er en historisk dag for Jessheim. To av våre bybarn sto som ministre på Slottsplassen i Oslo. Lite visste vi om det da vi tok et bilde i 2005.

Tonje Brenna og Anniken Huitfeldt er med i Jonas Gahr Støre sin regjering som henholdsvis kunnskapsminister og utenriksminister. Det visste vi ikke da vi satt ved fontenen utenfor hovedinngangen til Jessheim videregående skole i 2005.

Anno 2005

Den gang var det valgkamp som var hovedfokus for en sylfersk Brenna og en noe mer rutinert Huitfeldt, som jo har fartstid som minister fra tidligere regjeringer – som barne- og likestillingsminister, kulturminister og arbeidsminister.

Anniken har sittet på Stortinget siden 2005, og vi husker henne som veldig engasjert ungdomspolitiker på Jessheim videregående skole på 80-tallet.

Brenna begynner også å bli rutinert politiker. Hun kommer fra jobben som fylkesrådsleder i Viken. Andre meritter er gruppeleder for Akershus Arbeiderparti, fylkestingsrepresentant.

Leste du denne?

Spydspiss og øyenvitne

Skrøt av bakst

Jessheimpuls møtte de to politikerne under åpningen av Galleri Egil i helgen. De hadde lite å si om mulige ministerposter og annet da vi forsiktig ymtet frampå om det var noe i gjære.

Men de satte stor pris på nytt galleri i byen, og baksten til Hans Petter Trondsen fikk også gode skussmål fra de til Ap-politikerne som i dag skrev historie. For aldri før har folk fra Jessheim bekledd to ministerposter samtidig.

Les Stalsberg

Hva dette vil bety for Jessheim og Ullensaker kan vi ikke vite sikkert. Men det har jo aldri skadet at de som styrer lokalt har god tilgang til dem som sitter i tunge  posisjoner på riksnivå.

Jessheimpuls gratulerer til Brenna og Huitfeldt.

Og i morgen vil selveste Tom Stalsberg skrive om den historien som ble skrevet påSslottsplassen i hovedstaden torsdag 14. oktober 2021.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.