Connect with us

Byhistorie

Jan Ivar Engebretsen fikk Jessheimprisen

Avatar

Published

on

Noe av det mest underlige under Jessheimdagene må være at leder av Ullensaker Idrettsråd sin leder gjennom 24 år nesten ikke fikk fram et ord da han ble tildelt Jessheimprisen 2022 lørdag ettermiddag.

Engebretsen fratrådte som leder av idrettsrådet tidligere i sommer, og juryen som kårer vinnere av Jessheimprisen var ikke i tvil da årets vinner skulle kåres.

Og den som leste begrunnelsen var ingen ringere enn tidligere landslagssjef i fotball Egil “Drillo” Olsen. Olsen var på Jessheim i forbindelse med en quiz i Kulturbanken, og han tok ordet under et sponsortreff i regi av Ull/Kisa Fotball.

Noe av grunnen til at det ikke ble gjort fra scenen i forbindelse med et arrangement utendørs i løpet av Jessheimdagene, er at Jan Ivar Engebretsen da muligens ville luktet lunta.

Du kan se Drillo lese begrunnelsen her (cirka 5 minutter):

Eller så kan du lese juryens begrunnelse her:

“Årets vinner av Jessheimprisen er en direkte årsak til at Ullensaker er et sted det valfartes til for å lære hvordan vi gjør det vi gjør akkurat akkurat sånn innenfor dette feltet i vår kommune. Aktører andre steder i landet har tatt turen for å lære av de beste på sitt felt innenfor denne sektoren av frivilligheten. Og vi har ikke tall på hvor mange barn og unge – og voksne – som kan boltre seg i moderne tilrettelagte omgivelser rundt om i kommunen.

I nesten et kvart århundre har årets vinner jobbet uselvisk, målbevisst for at feltet han representerer skal stå samlet og bak en strategi som gjør det mulig for politikere og administrasjon i Ullensaker kommune å fatte gode beslutninger til det beste for.

Hvis vi skal ty til ord som karakteriserer årets vinner, blir det gjerne sagt at vedkommende er samlende, tydelig, faktabasert, litt sta, strategisk, karismatisk og høyreist – til tross for at han (ja, det er en han) ikke er den høyeste ullsokningen målt i centimeter.

Årets vinner representerer idretten i kommunen, og han gjennom et kvart århundre vært et løsningsorientert bindeledd mellom idrettslagene i Ullensaker og politikere og administrasjon i kommunen. Det er blant annet gjennom hans lederskap og evne til å få folk (og idrettslag) til å bli enige om prioriteringer og behov som gjør det mulig – og trolig enklere – å fatte beslutninger og gjøre store investeringer der behovet er størst på idrettsfronten.

Årets vinner har ledet Ullensaker idrettsråd i 24 år. Han takket for seg i sommer, men ettermælet hans vil bli stående i mange år, og idrettsanleggene rundt om i kommunen er også tydelige bevis på hva han og idrettsrådet har utrettet til det beste for idretten i Ullensaker.

Årets vinner har vært framsynt til det beste for idretten, og Jessheimprisen går i år til den lille kjempen Jahn Ivar Engebretsen”.

– Sjokk, sa Engebretsen da han mottok prisen, en tegning laget av den eminente Egil Nyhus.

Det er unødvendig å legge til at det var stående applaus fra publikum da Engebretsen ble tatt på senga.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.