Connect with us

Konsert

“Jesus” har vokst seg større enn antatt

Avatar

Published

on

Den kommende konsertversjonen av “Jesus Christ Superstar” har vokst seg større enn Ingelin Dahl Helbø trodde på forhånd. En hel haug profesjonelle musikalartister stilte på audition. 

Kunstnerisk ansvarlig Ingelin Dahl Helbø har lenge gått med en drøm om å sette opp konsertversjonen av “Jesus Christ Superstar”, en forestilling musikkpedagogen i Hovin menighet selv har hatt en rolle i som profesjonell sanger. Men nå er det som prosjektkoordinator og kunstnerisk ansvarlig Dahl Helbø fungerer.

– Jeg har gått med ideen i hodet en stund, og på et tidspunkt tenkte vi at nå gjør vi det bare, sier Dahl Helbø, som har med ektemann og profesjonell musiker Erland Helbø med på laget som kapellmester.

– Han har vært del av mange store produksjoner, og det samme har jeg, sier Ingelin.

Kanskje det er noe av årsaken til at denne oppsettingen av “Jesus Christ Superstar” i Ullensaker kulturhus har vokst seg noe større enn først antatt.

Mange proffe

TRE KOR: Tre lokale kor bidrar til den massive musikalske rammen av konsertversjonen av “Jesus Christ Superstar” i kulturhuset i mai.

– Overraskelsen var i hvert fall stor da det viste seg at så mange profesjonelle musikalartister møtte til audition, men det var kanskje muligheten for solistroller som trakk dem hit til Jessheim, funderer Dahl Helbø.

I solistrollene finner vi i hvert fall navn som Judas: Samuel Brandt, Jesus: Sølve Oftebro, Maria Magdalena: Silje Hagrim Dahl, Peter: Thomas Stokke, Pontius Pilatus: Morten Bergheim, Annas: Joakim Ousdal, Caiaphas: Mattis Johannessen, erodes: Magnus Oen Torsvik og lokale Eirik Jahren Røine som Simon Zealotes.

– Dette er min første rolle i en profesjonell forestilling, så jeg kjenner på følelsen av sommerfugler og nervøsitet, sier Jahren Røine til Jessheimpuls.

Lokale kor

Flere lokale aktører er en del av den store produksjonen i kulturhuset 10.- og 11. mai – tre forestillinger i alt.

Korene Gospelfabrikken, Good Vibrations og Kløfta sangerlag blir viktige brikker i den storslåtte konsertversjonen. Korene har allerede vært i øving en stund, og det meste er på rett spor.

Da Jessheimpuls var innom en øving tidligere i vinter, så var det allerede da påfallende “trøkk” i sangerne som skal danne rammen rundt de profesjonelle solistene, som foreløpig øver på hver sin kant.

– Bandet og solistene møtes i Oslo etter påske. Det blir et spennende øyeblikk, sier Ingelin Dahl Helbø.

Tre forestillinger

– Og så hektes korene på?

– Ja, det skjer ikke før vi inntar kulturhuset for de siste forberedelsene rett i forkant av forestillingene.

– Vi snakker rett og slett en stor og helstøpt forestilling med kvalitet i alle ledd her?

Høyt nivå

SPISSER FORMEN: Fra en av de tidligste korøvelsene på Kløfta. Men trykket er allerede i gang med å bygge seg opp. 

– Jeg tror faktisk at folk ikke skjønner hvor god kvalitet det er på de involverte. Vi hadde vanskelig for å tro det selv rett etter audition. Men nå har vi profesjonelle og gode solister sammen med kor og musikere som holder høyt nivå. Dette blir utrolig spennende, sier sjefen sjøl.

– Og billettsalget? 

– Det er i gang, og vi står og faller på at vi selger nok billetter til de tre forestillingene. Jeg krysser fingrene for at folk kjøper billett og kommer på forestilling!

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.