Connect with us

Kultur

Øvingshus i hjertet av byen

Avatar

Published

on

Midt i hjertet av Jessheim kan band og artister nå øve i ferdig rigget øvingsrom. Det finnes også lokaler for dans og teater til leie.

Det er Eirik Jahren Røine og Gjermund Lethigangas som har hatt “vareopptelling” og funnet ut at de er i besittelse av nok utstyr til å utstyre et øvingsrom band og andre kan leie.

– Vi ønsker å være et alternativ for band som er på leit etter øvingslokale eller andre som vil polere opptredenen sin før de skal ut og spille for folk. Det er grunnen til at vi har rigget til øvingsrommet som en scene, sier Jahren Røine til Jessheimpuls.

– Litt om utstyret?

– Vi stiller med et enkelt trommesett, to gitarforsterkere, bassforsterker, full PA og fire-fem monitorer, i tillegg til kabler. Alt er klart for opptak med mikrofoner på plass.

RIGGET OG KLART: Slik ser øvingsrommet for band eller andre artister ut i påvente av leietakere. 

Lokalene det er snakk om er i bygget der lensmannskontoret holdt til før politiet flyttet over til Skovly.

Murbygget mellom rådhuset og Skovly, for å si det enkelt. Der er det også lokaler som andre kan leie til kulturell aktivitet. Ullensaker teater har hatt sine øvinger i bygget, og kanskje dans eller annen aktivitet er midt i blinken?

– Vi har lokale for teater eller dans – eller lignende – for utleie. Og så har vi et mindre rom med piano for sangøvelse, sier leder av Ullensaker teater Anne Brith Sandsnes. Interesserte kan sende e-post til post@ullensakerteater.com.

– Fritt fram?

– Vi kommer til å være i nærheten for å låse opp og igjen her, men i utgangspunktet har vi ingen restriksjoner på hvem som kan øve i dette øvingshuset. Ungdomshusene på Jessheim og Kløfta har jo tilrettelagt for band og låtskrivere, så vi tror vel i utgangspunktet at dette kan være et godt alternativ for de som er litt eldre og voksne.

– Massiv miksepult?

– Gjermund jobber med lyd, og vi har snakket om at det kan være mulig å kjøre kurs for dem som er interessert i den biten. Dette er en analog pult som er god å begynne å skru på hvis man opparbeide seg forståelse. Men planen er at vi gjør i stand en slags standardlyd for dem som øver, for det er ikke snakk om å måtte ha fagbrev i lyd for å kunne øve her, sier Jahren Røine.

– Veien blir litt til mens vi går, sier Lethigangas.

– Og nå signaliserer vi at øvingshuset er oppe og går, så kan de som er interessert i å ta en prat kontakte oss.

– Det føles ålreit å kunne bidra inn i kulturlivet på Jessheim på denne måten. Det er i hvert fall bedre enn at utstyret står og støver ned.

– Snakke vi månedsleie eller fra gang til gang?

– Det er lagt ut påmeldingsskjema på Ullensaker teater sine sider (ullensakerteater.com) under «Se hva vi holder på med». Her kan folk velge hvilket rom de vil booke, til hvilken tid.

– Foreløpig har vi sett for oss torsdager fra 17.00 til 22.00, og vi tar 150 kroner timen. Men dette tilpasser etter som vi ser hva slags trykk det blir inn fra folk som vil leie.

– Hvordan får folk tak i deg?

– Finn meg på mobil eller send e-post til eirikjr@me.com.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.