Connect with us

Abonnenter

Julekalender Jessheimpuls – luke 11

Avatar

Published

on

Dagens luke fortjener minst en trommevirvel. Martin Windstad fra Jessheim er den norske trommeslageren som kanskje har spilt på flest album.

Det er nesten så man hører lyder av trommer og perkusjon – jungetrommer kalte vi i Karibakken det de gangene vi mente å høre Martin Windstad øve hjemme på Tungen.

Han fikk trommesett tidlig, og de av oss som hadde lyst til å spille i band var mer enn misunnelige fordi den vesle knerten Windstad var i posisjon til å spille i nettopp band.

Martin tok sine første trommeslagersteg i korps, og han var senere en del av storbandet på Jessheim – et band som har fostret mange god musikere opp gjennom årene.

Undertegnede krysset spor med Windstad i forbindelse med Vidar Busk sitt debutalbum i 1997. Martin er en av de originale “True Believers” som lenge var bandet til Busk.

Senere har det blir korte møter når Martin har turnert med forskjellige artister opp gjennom årene – Bjørn Eidsvåg, Kurt Nilsen, Todd Terje & The Olsens og mange andre kjente norske navn.

Martin var også med i bandet til Odd Nordstoga da han slo gjennom med “Grisen står og hyler”. Og han har turnert med Jarle Bernhoft.

Martin er rett og slett en av Norges mest brukte studiomusikere, og har spilt på over 200 album.

Som medlem av Todd Terje & the Olsens har han de siste årene turnert verden rundt og spilt mange av verdens største festivaler som Coachella, Glastonbury, Fujirock, Pukkelpop, Field Day og headlinet Øyafestivalen.

Martin er kjent for spilleglede, allsidighet og bra groove.

Hør sjøl.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.