Connect with us

Abonnenter

Julekalender Jessheimpuls – luke 12

Avatar

Published

on

Folk har mange rare hobbyer. For Jon Smestad er The Beatles nærmest blitt en livsstil. 

Dagens luke sender oss tillade til 2017 – og 2019 – i tillegg til å minne om en fersk dokumentar om The Beatles sine siste dager som band. Bandet ble filmet under innspillingen av albumet “Let it Be”.

Dokumentaren heter “Get Back” og den kan strømmes på Disney+. Det er grunn til å anta at Jon Smestad – Jessheims Mr. Beatles – har kjøpt abonnement til den strømmekanalen.

Men det var et annet album av The Beatles som i 2017 var årsaken til at den godeste Smestad anla bart samt iførte seg rosa klær på selveste 17. mai.

Albumet Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band hadde 50-årsjubileum i 2017, noe som ble behørig markert av Smestad.

Det viste seg at Jon hadde mange Beatles-dresser i heimen, og det er det vi ser på hovedbildet i denne saken.

I 2019 skrev vi følgende om møtet med Smestad to år tidligere:

Fargeklattene i bybildet er viktige i en verden der mange strekker seg etter noe uoppnåelig. Å være seg sjøl er godt nok.

Et fotografi fra selveste 17. mai 2017 er en påminnelse om at det er viktig å sette farge på tilværelsen så godt det lar seg gjøre. Og Jon Smestad lar ingen sjanse gå fra seg til å markere diverse historiske øyeblikk som har med The Beatles å gjøre.

Jon stilte i dette antrekket på nasjonaldagen vår i 2017 for å markere at det var 50 år siden The Beatles ga ut det banebrytende albumet «“Sgt. Pepper’s Lonely Heart’s Club”.

Jeg skrev følgende om mannen som ble omtalt som «Blomsten fra Liverpool» i teksten fra den dagen.

«I en flora av bunader kommer en blomst fra Liverpool gående mot meg på fortauet på selveste nasjonaldagen. Jon Smestad er en av Jessheims byoriginaler, og hans framtoning går ikke upåaktet hen.

Ei lita jente spør om han har russekort. Hun tror Jon er rosaruss av året. Og det vanker “high fives” fra ungdommen vi møter på vår vei bort mot puben Hydranten midt i Storgata.

Jon er æresmedlem i Ull/Kisa, og han er Jessheim-patriot på sin hals. Men han er nesten like mye borger av Liverpool som borger av Jessheim.

Og Smestad – som vi både ble fortalt og kunne se der han rosa i skjæret skred gjennom Storgata vår – er Beatles-fan på sin hals.

Smestad fortalte villig vekk bakgrunnen for valg av antrekket: Beatles-albumet “Sgt. Pepper’s Lonely Heart’s Club” ble sluppet i juni 1967.

Det er med andre ord et aldri så lite jubileum for albumet som betegnes som ett av de viktigste i rockens historie.

Det var deilig å se deg der ute, Jon “Ringo” Smestad.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.