Connect with us

Kultur

Klare for eventyrlig Peter Pan

Avatar

Published

on

Sju måneder med øving skal eksplodere i kulturskolens oppsetting av klassikeren “Peter Pan” kommende lørdag og søndag. Og kulturskolen utvider tilbudet sitt. 

40 elever fra Ullensaker kulturskole har vært gjennom audition og ukentlige øvinger gjennom sju måneder; skuespillere, dansere, sangere, solister og band drar i disse dager til de siste skruene i den store produksjonen denne klassikeren er. I tillegg har 30 foreldre og foresatte jobbet som gale med rekvisitter, kostymer og annet praktisk for å få denne timeplanen til å gå opp.

Dugnad

– Det har altså vært en stor dugnadsinnsats rundt dette for å muliggjøre en så stor og flott forestilling for kommunens ungdom å delta på, og for innbyggerne å oppleve gjennom to flotte forestillinger, sier kulturskolerektor Njål Enger til Jessheimpuls.

ØVELSE: Kaja Kemi (t.v.) og Maja Jansen ser fram til premieren. Maja har rollen som Tingeling. 

Koreograf Berit Lundane har skreddersydd dans og annen koreografi. Regissør Tor Itar Keilen sier det blir hektiske dager inn mot lørdagens premiere – som begynner 18.00 denne kvelden – og søndagens forestilling.

Billetter HER

Hektiske dager

Under torsdagens prøver ble det klargjort for flyvende skuespillere, og det ligger an til at dette blir en fartsfylt forestilling som er vel verdt å få med seg.

KAPTEIN KROK: Mathilde Nielsen Sagabråten har rollen som Kaptein Krok. 

De to siste årenes forestillinger må sies å ha vært suksesser, og det er egentlig ingen grunn til at denne forestillingen ikke skulle føye seg inn i rekken av gode ting Ullensaker kulturskole står for.

– Storsatsing

– Det har vært fire lærere med i oppbyggingen av denne forestillingen, bandansvarlig, en ansvarlig for akkompagnering og innstudering av sangene, en dansekoreograf og en regissør. Så dette har vært en stor ressursmessig satsing av kulturskolen, sier Enger.

– Hvor mange elever har dere i dag?

– Siste telling ble foretatt oktober i fjor, og da kom vi til 678 elever som deltar på flere tilbud.

– Ventelister?

– 167 på venteliste, og vi får stadig inn søknader.

– Men har fått midler som begynner å løpe i august i år. Dette betyr at vi kan ta inn flere av dem som er på venteliste, og vi kan ta inn nye søkere, sier Enger, som også kan fortelle at det er nye tilbud på gang.

– Det vil bli opprettet kunsttilbud – innen maling, tegning, forming, keramikk og annet.

– Og så får vi mulighet til å utvide tilbudene i korpsene våre, og vi vurdere å gi tilbud om dans i SFO-tiden på skolene og i barnehagene, i tillegg til at vi planlegger å opprette en musikkterapistilling som rettes mot elever i helsesektoren, avslutter Enger.

Tilbud til spilling i band og storband er også på blokka til kulturskolerektoren. Det er også ferietilbud, workshops og en sommerforestilling.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.