Connect with us

Kultur

Vebjørn Sand-utstilling ut av det blå

Avatar

Published

on

Kunstreisen til Vebjørn og Aune Sand fortsetter på fjerde året. Og den reisen har tatt dem til Jessheim med malerier Vebjørn selv mener er blant sine beste.

I morgen, onsdag 20. mars, åpner en overraskelsesutstilling med maleriene til Vebjørn Sand. Broren Aune var i full gang med å henge opp tirsdag ettermiddag.

Det er Aune Sand om tar seg av mye av det praktiske rundt utstillingene som er i bevegelse rundt om i Norge, og den fargerike kunstnerbroren er helt klar i sin formidling av at de store og kruttsterke maleriene de stiller ut i lokalene der Brikkeland tidligere holdt til (ved Jordbærpikene) er blant Vebjørn Sands aller sterkeste, og et par av dem er med i prosjektet der Sand maler motiver fra andre verdenskrig.

I FORM:  Aune Sand var i form da han hang opp utstillingen tirsdag ettermiddag. Utstillingen er åpen fra i morgen, onsdag.

– Hans beste

Det er planlagt en stor utstilling med disse krigsmaleriene senere i vår, men Aune Sand sier at akkurat det blir det mer fokus på den i nær framtid.

– Hvordan er det å bevege seg fra by til by med kunst på denne måten?

– Det handler om å vise fram kunst til folk som kanskje ikke ville fått se den ellers, og så er det noe sterkt i å komme til store og små steder på denne måten, sier Sand, som mandag plutselig sto på kontoret til eiendomssjef Kristian B. Johansen i Jessheim storsenter.

– De lurte på om det var mulig å få til noe i våre lokaler, og vi har to lokaler der kunsten blir hengende de neste to ukene, med åpning onsdag morgen, sier eiendomssjefen til Jessheimpuls.

Møte folk

– Er dere rundt i Norge med de samme bildene?

– Ja, men så blir noen malerier solgt, og så skal noe malerier tilbake til samlerne som eier dem. For oss er det viktig å kunne vise fram kunst på dette nivået på store og små steder.

– Det ryktes at det blir maledag på lørdag?

– Vi har ambisjoner om det, men vi vet ikke helt hvilken dag det blir.  Det er litt å organisere, sier Aune. I Trondheim var det nærmere 200 barn som dukket opp da vi inviterte, og det gir en helt spesiell energi.

Vebjørn til stede

Vebjørn Sand kommer selv til Jessheim for å holde foredrag om bildene sine på et tidspunkt. Det er i skrivende stund ikke bestemt hvilken dag det blir.

Maleriene til Vebjørn Sand stilles ut i det lille lokalet i nærheten av Ciao Bella samt i lokalene ved siden av Lekia og Jordbærpikene.

Og utstillingen er åpen fra i morgen, onsdag.

Vebjørns Sands kunst er allerede godt representert på Jessheim. Kepler-stjernen er hans verk, og han og broren Eimund står bak alterkunsten i Jessheim kirke.

Mer om Vebjørn Sand HER

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.