Connect with us

Abonnenter

Klart for ny dose “hundegalskap”

Avatar

Published

on

Kapellmester Wollert Krohn-Hansen og resten av det musikalske stjernelaget fra Ullensaker topper det hele med Knut Reiersrud når de gyver på 70-tallet i kulturhuset i helgen.

Jessheimpuls snuste på stemningen da konserten “Mad Dogs & Romerikinger II – drømmen om 70-tallet – hadde sin aller første gjennomgang i kulturhuset vårt.

Og selv om det var litt “ta og føle” på innledningsvis, så bør ingen lure på om dette kommer til å bli en tett og fin musikalsk opplevelse.

Kong Knut

DEBUTANT: Dette er noe jeg aldri har gjort tidligere, sier Knut Reiersrud om reisen tilbake til 70-tallet med litt tunge riff i skjortelommen.

For det er som sagt et lokalt stjernelag fra Ullensaker (ispedd en og annen fra resten av Romerike) som sammen med selveste Knut Reiersrud som hovedgitarist og tidligere stjernekampvinner Hans Marius Djupvik skal bevege seg gjennom et knippe sanger fra 70-tallet.

– Noe sånt som dette har jeg faktisk aldri gjort før, sier Knut Reiersrud til Jessheimpuls.

Det i seg selv er lett oppsiktsvekkende, for Knut Reiersrud har egentlig alt som er mulig å gjøre med seks trenger og et band.

– Dette er sanger som setter spor den dag i dag, sier John Jørgen Støa fra tilskuerplass i storstua han er sjef for.

Tålt tiden

FØDER I HELGEN: I helgen fødes del to av den musikalske babyen John Jørgen Støa har gått svanger med siden 90-tallet. Dette blir så bra, sier han.

– Hva er det med 70-tallet og disse sangen, John?

– Si det du, svarer Støa før han spisser ører og nærmest snuser i seg mellomspillet av “Stairway To Heaven”.

– Den sangen er 50 år i dag den, sier Støa. Vi lurer på om han sitter og gråter en skvett, men han bare snyter seg.

– Det er jo noen med at nye generasjoner hele tiden oppdager sangene fra denne epoken, og så kommer det remikser og nye versjoner av disse sangene. De tåler tidens tann så utrolig godt, sier han.

– Hvor lenge har du gått med drømmen om å sette opp noe som dette, John?

– Siden jeg holdt på med booking i Oslo tidlig på 1990-tallet. Nå har jeg klart å realisere det, og årets konsert er del to av i alt tre, sier han.

Martin hjemme

HJEMME: Martin Windstad er på besøk hjemme på Jessheim. Det er mange år siden trommeslageren flyttet herfra, men han dukker gjerne opp når det trommes sammen til konsert i barndomsbyen.

Bak trommene finner vi en gammel kjenning. Martin Windstad er fra Jessheim, og han er blant de musikerne i Norge som har medvirket på flest plateinnspillinger som trommeslager og perkusjonist.

Og den sympatiske 49-åringen har spilt med det som kan krype og gå av norske artister vi finner på øverste hylle. Snart venter – for eksempel – juleturneen med Kurt Nilsen, en konsertserie Windstad har vært fast bandmedlem hver desember i en årrekke.

Selger godt

– Billettsalget da, Støa?

– Konserten fredag er på vei til å bli utsolgt, og vi har passert godt over halvfull sal til konserten lørdag kveld. Det er jeg ekstremt godt fornøyd med, for det er mange steder som sliter med billettsalget etter at samfunnet åpnet opp igjen, sier kulturhushøvdingen.

– Det er 20 turneer i Norge som er avlyst nå, og det sier sitt om hvordan det er der ute, sier han.

– Da må jo dette være gode kvelder for Mad Dogs?

– Veldig bra, sier Støa.

Billetter til konsertene i kulturhuset finner her: FREDAG og LØRDAG

Dette serveres

FAST:  Stina Stenerud er fast inventar i “Mad Dogs”. Hun synger solo på flere av sangene som presenteres i kulturhuset fredag og lørdag. 

29 sanger blir presentert i løpet av konserten, og det 17 mann og kvinnesterke ensemblet skal innom Led Zeppelin, Ike & Tina Turner, Fleetwood Mac, Patti Smith, Joni Mitchell, Steppenwolf, Deep Purple, Bob Marley, Kinks, Sony & Cher, Frank Zappa, Black Sabbath, Jethro Tull og Lynyrd Skynyrd – og noen andre artister.

Disse er med, i tillegg til Sigve Gjenstø, Gustav Flø Reisænen og Øystein Johnsen på lyd, teknisk og lys:

Vokal – Knut Marius Djupvik
Vokal – Stina Stenerud
Vokal/kor – Margrete Augdal
Kor – Nora Hovstein Røen &  Morten Holt
Gitar/vokal – Knut Reiersrud
Fele/vokal – Ingrid Berg Mehus
Gitar – Hallgrim Bratberg
Bass – Petter Barg
B3/piano/synth/kapellmester – Wollert Krohn Hansen
Trommer – Martin Windstad
Perkusjon – Tore Flatjord
Perkusjon – Tony Andre Kirkemo
Altsax – Svenn Ove Kampesveen
Trompet – Rune Wilson
Trombone – Geir Gjerde

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.