Connect with us

Folk

Klassekunstnere inntar galleriet

Avatar

Published

on

Til helgen åpner en utstilling som består av en rekke profesjonelle og uavhengige kunstnere. Den årlige utstillingen forflytter seg rundt i landet fra år til år.

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK) er en landsdekkende kunstnerorganisasjon med nær 270 medlemmer, og det er blant disse 270 medlemmene det er plukket ut kunst som har sluppet gjennom to nåløyer i form av en jury som har sagt ja eller nei til søkerne.

69 kunstnere søkte om å få bli en del av utstillingen. 59 fikk positivt svar, og denne uka har utstillingen blitt hengt på vegg og andre steder i Galleri Jessheim.

– Hvorfor Jessheim i år?

– Jeg var til stede under Romeriksutstillingen, og da spurte jeg kunstforeningens Hanne Espeseth om muligheten for et samarbeid her i dette galleriet for den årlige utstillingen til NFUK, sier Bente Ridder-Nielsen, utstillingsansvarlig.

– Det ligger mye arbeid bak en utstilling som dette, og jeg vil rose profesjonaliteten og engasjementet til Ullensaker kunstforening og alle deres frivillige, sier Ridder-Nielsen til Jessheimpuls.

Alt ligger med andre ord til rette for en helhetlig utstilling med stor variasjon i uttrykk og teknikker, akkurat slik det skal være når NFUK dunker til med juryert utstilling.

Travelt opptatt er også Ullensaker kunstforening sin nye leder av utstillingskomiteen, Einar A. Larsen, selv utøvende kunstner som hovedsaklig jobber med akrylmaling i sitt uttrykk.

– Hva gjør lederen av utstillingskomiteen  i Ullensaker kunstforening rent praktisk?

– Jeg håndterer logistikken i forbindelse med utstillinger, for å si det enkelt.

Det lederen ikke gjør – noe som er nytt av året – er å velge utstillere som skal pryde veggene gjennom et år.

– Nei, nytt av året er at vi har et kunstnerisk råd som tar seg av den oppgaven, og dette rådet har siden mars jobbet med å plukke sette et program for utstillingene i 2024, sier Larsen.

Helgens utstilling åpner som vanlig 14.00 på lørdag, og søndag blir det foredrag ved kunstner Kåre Høghaug. Han vil fortelle om sitt prosjekt bestående av tresnitt.

Høghaug er inspirert av samtids- og politiske temaer på tresnitt, og han er inspirert av propaganda-illustrasjoner kombinert med eventyr. Foredraget varer fra 12.00 til 13.00.

Vi minner også om at et ganske stort kapittel rockehistorie – av det tyngre slaget – kommer hjem til Jessheim på lørdag. Tove Kure (tidligere Teigberget) og Odd-Øivind Kure sto bak framgangsrike Miss Lead på 80-tallet. Lørdag kommer de to med band til Kulturbanken for å framføre et Whitesnake-prosjekt de har gående.

Les om det her:

Lokal rockehistorie vender hjem

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.