Connect with us

Abonnenter

Kommer det en landsby i byen?

Avatar

Published

on

Planene for en landsby i byen seiler opp som et prosjekt i Jessheim sentrum som innspill til den kommende byplanen. Og i kveld et er det åpent møte i biblioteket om nettopp ny byplan. 

Byplan og planprogram er to av de kanskje tørreste ordenen som benyttes av byråkrater og politikere i Ullensaker i vår tid, og for innbyggere og andre så kan det være vanskelig å forstå hva som nå er i gjære når det kommer til byutvikling.

Mulig å forstå

Det er rett og slett vanskelig å navigere blant kommende prosjekter, føringer og hva som kommer hvor i årene som kommer.

Ta derfor gjerne turen til Jessheim bibliotek klokka 18.00 i kveld.

Da arrangeres det åpent møte om nettopp disse tingene som legger premisser for den byen som bygges rundt oss i et ganske så høyt tempo.

I dette møtet kan folk få svar på hvilke temaer og problemstillinger det skal jobbes med det som blir Jessheims byutviklingsbibel.

Ny landsby

I forbindelse med arbeidet med den nye byplanen, så dukker altså planene om en landsby i hjertet av Jessheim opp i området Leirvegen, Lykkebo og Jessheim videregående skole. Der venter 19 mål på fortetting i henhold til føringene om å bygge byen Jessheim innenfra og ut, og navnet på prosjektet er Jessheimtoppen.

Det er Jessheimtoppen AS ved Backe Prosjekt AS som har sendt inn dette prosjektet som innspill til den kommende byplanen.

Det har allerede vært avholdt oppstartsmøte om dette prosjektet – faktisk tilbake i 2020 – men det ble enighet om at Jessheimtoppen ikke skal realiseres før den nye byplanen er banket og vedtatt – noe som er satt til før sommeren 2023.

Ivareta plasseringen

Forslagsstillerne understreker at dette prosjektet har som ambisjon å ivareta den tilbaketrukne plasseringen, og at dette skal bli en “grønn oase i sentrum”, som det heter i innspillene som er sendt inn til Ullensaker kommune.

Det betyr at mye av vegetasjonen i området skal bevares, og det betyr at Lykkebo kan “bakes inn” i det som måtte komme der det i dag står eldre eneboliger.

 

 

 

Prosjektet er med dette lansert, så blir det å avvente en ferdig behandlet og justert byplan ved inngangen til sommeren 2023.

Og første møte der folk kan oppdatere seg om byplanen er altså i kveld – klokka 18.00 – i Jessheim bibliotek.

Det var for øvrig en hageby som vant arkitekturprisen i år, så konseptet er jo populært blant dem som tar avgjørelser på rådhuset.

Arkitekturprisen hjem til egen hage

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.