Connect with us

Byhistorie

Kriminelt god start

Avatar

Published

on

Thomas Engers krimfestival på hjemmebane landet fjellstøtt. Det er grunn til å tro at dette er et kulturarrangement som er kommet for å bli. 

Prosjektleder Tone Merethe Luktvassli Nygaard og andre involverte i krimfestivalen nå tar en pust eller to i bakken før de går løs på evalueringen av denne aller første krimfestivalen i fødebyen til meritterte forfatter Thomas Enger – som med disse tre dagene har realisert en drøm han har båret på i mange år.

En drøm

Drømmen om en krimfestival har Thomas Enger gått svanger med ganske lenge. Men 15 utgitte bøker med påfølgende reising for å promotere disse på festivaler rundt om verden, gjorde at det aldri ble tid til å realisere den drømmen som har vokst seg sterkere og sterkere med årene.

– Dette ble alt jeg hadde håpet og drømt om sat det skulle bli, og mer til, sier Thomas Enger til Jessheimpuls.

– Jeg er overveldet og veldig glad over alle heiaropene vi har fått både før, underveis og etter festivalen – både fra publikum og fra forfatterne som kom. Jeg er ikke så rent lite stolt over hva Tone og jeg klarte å få til, legger han til.

Les mer om drømmen her:

Jessheim får egen krimfestival

Prosjektlederen istemmer:

– Men på stående fot kan jeg si at dette har gått bedre enn vi har sett for oss, og tilbakemeldingene fra både medvirkende forfattere og publikum har vært unisont gode, sier en fornøyd og lettere utladet prosjektleder til Jessheimpuls.

Evaluering

TRIVDES: Forfatter Anne Holt trivdes både på scenen og på Jessheim under Thomas Engers Krimfestival i helgen. Hun og 26 andre krimforfattere deltok under festivalen. Her intervjues Holt av Elisabeth Kjensli Johansen. Alle foto: Thomas Engers Krimfestival

– Så går vi løs på evalueringen av detaljer og annet når vi har fått det litt på avstand. Men akkurat nå sutter vil litt på karamellen, sier Luktvassli Nygaard.

Utsolgte hus

Tre så å si utsolgte kvelder i Kulturbanken er noe å klappe seg på skulderen av, og en festmiddag som nådde store høyder på Herredshuset lørdag kveld er fine meritter å ta med seg videre inn i evalueringsarbeidet.

– Den økonomiske biten må også på plass i form av støtte og sponsorer også neste år, og jeg vil takk alle sponsorer samt Ullensaker kommune.

GODT SALG: Mange publikummere benyttet anledningen til å kjøpe signerte bøker underveis i krimfestivalen. Boksalget meldes å ha vært veldig bra.

27 forfattere

Forfatterne som har vært med – 27 i tallet – har ifølge prosjektlederen gitt uttrykk for at både festivalen og Jessheim har vært en positiv opplevelse.

– Akkurat det synes jeg er en veldig fin bonus, at mange av forfatterne har oppdaget Jessheim som et trivelig sted å oppholde seg seg.

– Våger vi å si at det blir krimfestival i 2024 også?

– Ja, jeg tenker at vi må våge å si at det blir ny festival i 2024. Vinnerne av festmiddagens quiz vant jo neste års festmiddag. Det forplikter.

– Og publikum og forfattere har også gitt uttrykk for at de vil komme neste år. Vi har jo også forfattere vi var nødt til å si nei til på grunn av kapasiteten i år, sier Luktvassli Nygaard avslutnigsvis.

HJEMMEBANE: Konferansier under festmiddagen Solveig Kloppen og en fornøyd forfatter og festivalarrangør ved reisens ende lørdag kveld. 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.