Connect with us

Konsert

Kris Kristofferson tilbake til Jessheim

Avatar

Published

on

Kris Kristofferson (82) returnerer til Jessheim sju år etter sitt forrige besøk. Jessheim blir ett av fire konsertsteder i Norge.

Forrige konsert i Ullensaker kulturhus – i november 2012 – ble utsolgt på rekordtid. Vi ser ikke bort fra at det blir utsolgt når Kristofferson 6. juni tar med seg bandet til nå avdøde Merle Haggard til Jessheim. The Strangers står godt på egne bein, men sammen med Kris Kristofferson tror John Jørgen Støa det kan bli en særdeles hyggelig kveld.

– Tror du ikke de ringte og spurte om de kunne få komme til oss du da, smiler kulturhussjef John Jørgen Støa til Jessheimpuls.

– Jøss, hva betyr det?

– Det betyr rett og slett at de hadde en god opplevelse da de var her sist. Amerikanerne er livredde for hva som møter dem i andre enden når det bookes jobber. De er vel vant til hva som helst, vil jeg anta. Og det at de ønsker seg hit har mye å gjøre med at vi er en seriøs konsertarrangør, sier Støa.

– Hvor mange jobber i Norge?

– Jessheim, Drammen, Skien og Haugesund. Ikke noe dårlig skussmål for oss det, sier Støa.

– De som mottar kulturhusets nyhetsbrev på e-post kan forresten vente seg en overraskelse på onsdag, sier en litt hemmelighetsfull kulturhussjef.

Bauta

LOS ANGELES: Slik hørtes det ut da Kris Kristofferson og bandet sto på scenen i Los Angeles i januar i år. 

Kris Kristofferson er en bauta innen amerikansk populærhistorie, være seg på kinolerretet eller som musiker. Han har skrevet utallige sanger for andre artister, og 1970 er et år som viser nettopp dette, med sanger som klatret til toppen av listene med hans sanger: Sammi Smith med “Help Me Make It Through the Night”, Janis Jopllin med “Me and Bobby McGee, Johnny Cash med “Sunday Morning Coming Down” og Ray Price med “For the Good Times” – og Kristofferson selv med “Why Me Lord”.

The Strangers har vært selvgående siden 1965, men er mest kjent som Merle Haggards backing band. Bandet er kåret til årets band hele åtte ganger av the Academy of Country Music. Dagens besetning består av blant andre veteranen Norman Hamlet, og Haggards to sønner, Ben og Noel Haggard.

– Ikke mange igjen

Musikkjournalist Tom Skjeklesæther så Kris Kristofferson og The Strangers for et halvt år siden, og dette sier han om mannen som var helt avgjørende da countrymusikken igjen begynte å skinne på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 1970-tallet.

– Det er viktig at folk forstår at det er en gammel mann som nå står på scenen. Da jeg så Kristofferson og The Strangers for ikke veldig lenge siden, så er bandet viktig for konserten, ikke minst musikernes vokale bidrag og harmonier, sier Skjeklesæther.

I salg fredag

– Men Kris Kristofferson er en av dem som fortsetter å spille så lenge det bærer, på samme måte som Willie Nelson gjør det. Og som Cash gjorde det. Det er ikke mange igjen av dette kaliberet, og sett i det lyset er det en opplevelse å se Kris Kristofferson for dem som er interessert i denne type musikk, avslutter Skjeklesæther.

Billettene legges ut for salg på Ticketmaster fredag 15. februar klokken 10.00.

Jessheimdagene

Vi minner også om at de største navnene under Jessheimdagene 2019 er offentliggjort. Amerikanske Lissie, Oslo Ess, Bernhoft, Vazelina Bilopphøggeri og Halden-bandet Onkel Tuka er allerede booket. Flere navn kan komme. Salget av en håndfull festivalpass har vært bra, og den som vil sikre seg pass kan gå inn HER.

LES: Lissie og Bernhoft klare for Jessheimdagene

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.