Connect with us

Abonnenter

Lyser vei mot jul

Avatar

Published

on

Kommende helg staker ut kursen mot jul. Vi snakker julemarkeder, tenning av julegata, storband som lukter røkelse og St.  Hallvard-guttene.

Ved Villa Sole pågår de siste forberedelsene til helgens julemarked over to dager. Debuten i fjor ga såpass mersmak og godt besøk at Vivi Reierstad umiddelbart begynte å jobbe med årets versjon.

Kortreist

– Kortreiste og lokale produsenter, redesign og plass til gode formål er vel tre stikkord jeg umiddelbart tenker på, sier Reierstad, som er opptatt av at nettopp denne type verdier er en del av kjernen til julemarkedet på tunet til den ærverdige villaen i hjertet av Jessheim.

– Noen eksempler på hva man kan finne?

– Kreative treprodukter i både flotte og artige former og varianter, julebakst fra Jessheim, honning fra lokale produsenter, strikkeklubb, skinnprodukter, husflid, håndlagde julekuler og forskjellige matprodukter, sier Reierstad.

– Og Vevstua fra Algarheim tar også turen til julemarkedet, legger hun til.

Underholdning

– Og som i fjor blir det underholdning hver time i form av korsang og annet, sier hun.

– Nærmere 3.000 personer har trykket interessert på arrangementet som foregår i tidsrommet 12.00 til 18.00 på lørdag og 12.00 til 17.00 på søndag.

– Vi ser med forventning fram til å åpne porten, sier Reierstad, som opplyser at kafeen på Villa Sole vil være åpen disse dagene, sier hun før hun skynder seg videre til neste gjøremål ikke mange timene før det braker løs.

Julebutikk

HUSFLIDSLAGET: Turid Kobbhaug er en av 33 utstillere i julebutikken til Ullensaker Husflidslag. Turid lager hosebånd som hun fletter for hånd. Det er mye snadder å finne i julebutikken, lover hun. 

Ullensaker Husflidslag har – tradisjonen tro – sin egen julebutikk i Jessheim storsenter i disse dager. De holder til ved glasspassasjen som kobler HK-senteret og Fakkelsenteret.

Julebutikken åpnet i går, og holder åpent helt fram til 23. desember. Velkommen til en handel av kortreiste lokale produkter laget av 30 lokale aktører.

Travelin’ i travel tid

JULEKONSERT: Guro Vikingstad fronter Travelin’ storband i Kulturbanken lørdag ettermiddag. Det loves både jazz, jul og hornmusikk.

Travelin’ Storband holder koken, og med nypussede horn og toner inntar byens eneste storband Kulturbanken lørdag ettermiddag.

Med på laget er Guro Vikingstad, og det lukter både jazz og jul av repertoaret. Det hele kuskes i land av bandets nye dirigent Åsmund Perssønn Ødegaard.

Konsertstart 16.00 og billett finner du ved å TRYKKE HER

Tenner julegata

OPPMØTE: Det er alltid godt oppmøte når julegran og julegate skal tennes. Her fra julegrantenningen på Rådhusplassen i desember i fjor. Daværende orcfører Eyvind J. Schumacher krummet nakken og telte ned mot tenning..

Som om det ikke skulle være julestemning allerede, så er det også tenning av julegate og julegran i Jessheim sentrum søndag ettermiddag.

Her er programmet for den seansen:

16.30: Velkommen ved kultursjef Jon Henrik Solhei. Julemusikk ved Ullensaker Janitsjar på Rådhusplassen
17.00: Julehilsen ved ordfører Ståle Lien Hansen. Tenning av julegran på Rådhusplassen før lystoget med Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps i spissen går til Storgata for tenning av julegata. Før tenning av julegata blir det julesang ved Good Vibrations Showkor, og spilling av julesang ved  skolekorpset.
17.40: Underholdning ved Jessheim jentekor og Ullensaker Janitsjar på Rådhusplassen
18.00: Gang rundt juletreet på Rådhusplassen før barna roper på nissen
Det blir også gløggservering  i regi av Ullensaker Lions Club på Jessheim storsenter fra 16.00.
Arrangør: Ullensaker kommune, Jessheim storsenter

Jul i Jessheim kirke

Kjente og kjære St. Hallvard-guttene kommer til Jessheim kirke, og det kan fort bli en perfekt måte å avrunde den kommende helgen på.

Konserten starter 18.00, og  årets julekonserter byr på kjent å kjær julemusikk, samt noen smakebiter av hva koret skal synge for Paven i februar.

For billett kan du TRYKKE HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.