Connect with us

Folk

Platesjappa inviterer til messe

Avatar

Published

on

Frode Anderssen og Platesjappa inviterer til den aller første platemessa i deres regi på Jessheim kommende lørdag. Det blir garantert vinylskatter å finne blant det 40 løpemeterne med musikk.

Dette ser vi fram til, sier Platesjappas Frode Anderssen og forteller villig vekk om forventninger og forberedelser inn mot lørdag. Platesjappa har mang års erfaring med å arrangere platemesse i Lillestrøm, men dette blir altså deres første siden de etablerte filial i vår lille by.

– Vi kunne helt sikkert ha booket flere til å ha stand, men siden dette er første gangen her så ville vi ikke overbooke heller, sier Anderssen til Jessheimpuls.

Renessanse

Vinyl har opplevd en renessanse de siste årene, noe en rapport fra Music Norway i 2022 understreker:

“Den kanskje største overraskelsen er likevel inntektene fra fysiske musikkformater, som for første gang siden årtusenskiftet viser tegn på vekst (16,1 prosent). Økningen er særlig sterk for vinyl som har fått en ny renessanse de siste årene. Vinyl alene vokser med over 50 prosent, ifølge IFPI, og er i mange markeder blitt større enn CD. Dette gjelder ikke minst i det amerikanske markedet, hvor inntektene fra vinyl utgjorde nesten to tredjedeler av det fysiske musikksalget i 2021. Faktisk må vi helt tilbake til 1986 for å finne et år hvor inntektene fra salg av vinyl i USA var like store som i 2021, rundt 1,0 milliarder US$ (RIIA, 2021).

Les hele rapporten her: Trender i norsk og internasjonal musikkbransje

Åpner 10.00

– Spennende dette, Frode Anderssen?

– Absolutt, og det er dette som gjør platemesser så spennende. Det er skatter å finne for den som leter, selv om det er vinyl i alle prisklasser når vi arrangerer.

– Tips til folk som vil ta turen til platemessa?

– Det er åpent fra 10.00 til 18.00, og lokasjonen er i etasjen rett over Starbucks i Jessheim storsenter. Noen omtaler lokalet som “gamle Ciao Bella” også, sier Anderssen.

Platesjappa med tilbud

– Hva håper dere på i løpet av dagen?

– Dette er en av de viktigste handelshelgene i året, så vi håper det svinger mange innom en eller flere ganger gjennom hele dagen.

– Dessuten oppfordrer vi folk til å ta turen innom Platesjappa også, for der har vi musikk til sterkt rabatterte priser, sier Anderssen.

40 løpemeter med vinyl og cd-er venter på folket kommende lørdag.

– Det er nesten så det går rundt for meg, smiler Anderssen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.