Connect with us

Abonnenter

Natteravnene trenger deg

Avatar

Published

on

Natteravnene var til stede ved Nordbytjernet på kvelden og deler av natten til 17. mai. Betryggende for de unge, men behovet for flere natteravner er stort.

Med eget telt og med drøyt 400 pølser og brus som lagerbeholdning, var natteravnene godt synlige og til stede da ungdommen trakk mot Nordbytjernet natt til 17. mai.

Jessheimpuls var innom på kveldstid, og vi både så og hørte ungdommen omtale natteravnene i rause ordlag og med et smil om munnen.

Trygge

– Vi får mange tilbakemeldinger fra ungdommene om at de føler seg trygge og ivaretatt når de ser at vi er ute på kveldstid, sier Gunn Marit Stenvoll. Hun er fortsatt leder av natteravnene lokalt, og etter to år med pandemi ser hun at frafallet av folk på listene er blitt merkbart.

– Det var et ganske langt opphold gjennom pandemien, og noe av årsaken til at vi er færre natteravner nå er blant annet at de som hadde ungdommer hjemme muligens ikke har det lenger, sier Stenvoll, som legger til at det har vært litt vanskeligere å rekruttere nye foreldre og foresatte all den tid det har vært mindre aktivitet ute.

Trenger fler

– I dag har vi ikke mange nok natteravner til å være ute både fredager og lørdager, og det er litt synd, sier Stenvoll til Jessheimpuls.

– Men vi klarer å mobilisere til de større begivenhetene, for eksempel når det mange som samles her ved Nordbytjernet natt til 17. mai.

– Hvem er natteravner nå?

–  Vi har alle kategorier natteravner hos oss; debutanter, drevne natteravner og i alle alderskategorier.

– For eksempel har vi onsdagsravner som går hver onsdag ettermiddag, og blant dem er det mange besteforeldre.

Skryt

– Dere får mye skryt fra andre instanser, som politiet og utekontaktene?

– Ja, og det synes vi er veldig hyggelig.

Men det er også nytteverdi forbundet med å være natteravn i Jessheim by og andre steder i Ullensaker.

– Du bygger et nettverk, vi får avkreftet myter om ungdommer og det er rett og slett trivelig å være ute og snakke med folk, er beskjeden vi år med oss videre inn i kvelden.

– Hvordan melder man seg som natteravn?

– Da kan man for eksempel blir med oss ut førskommende fredag, altså 20. mai.

– Hvordan kommer man i kontakt med dere for å melde interesse?

– Send oss en e-post – natteravnenejessheim@gmail.com – eller via messenger. Der heter vi  “Natteravnene på Jessheim”.

Og for den som tror at det er vakter hver helg, så kan Stenvoll og de andre betrygge oss med at det er snakk om en eller to vakter i løpet av et halvår.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.