Kontakt oss

Abonnenter

Jessheim – i dag var du vidunderlig

Avatar

Publisert

Det er ikke så mye mer å si enn at Jessheim by var et vidunderlig sted å være fra morgen til kveld denne nasjonaldagen.

Vi lar bildet av trommedebutant Erle på 10 år beskrive gleden og forventningen alle vi ullsokninger nok hadde til 17. mai i år.

Erle var tapper og tålmodig før gjennomføringen av sin aller første dag som trommeslager i korpssammenheng. Da var mer rutinerte Tiril Kirkemo god å ha som makker og mentor for en 10-åring som formelig strålte av både stolthet og forventning med tanke på hva dagen skulle bringe.

RUTINE: Også rutinerte Mona Jonansen så ut til å være både preget og forventningsfull på formiddagen på 17. mai. Og det ble en festdag for store og små.

Ta vare på hverandre

Dagens hovedtaler Tonje Brenna sitt budskap var at her i Jessheim by – og Ullensaker – er ambisjonen å ta vare på hverandre og bygge hverandre opp. Hun brukte ikke de nøyaktige ordene, men det var dette som var essensen i hennes tale til en rådhusplass som vel knapt kunne ha huset flere personer.

Ord blir egentlig fattige når den første folkefesten på 17. mai siden 2019 ble gjennomført. Vi merket det i byen og vi merket det på stemningen allerede fra tidlig formiddag; eventuelle gnagsår og litt trange skjorter var verdt turen ut blant folk.

Bedre sammen

MANGE HELTER: Mats Berg får stå som symbolet på alle dem som sier ja og rekker opp hånden der alle andre ser ned i gulvet når verv skal fordeles på skolene. Berg tok vervet som togansvarlig for sin skole med et smil. Han gjør det muligens neste år også. 

Bedre sammen er mantraet til kulturaktør og entusiast Rolf Baardseth. Hvis alle gjør litt er et annet ordtak som har begynt å få feste blant folk.

Begge deler var til stede i fullt monn da vi sammen feiret en dag som er mer verdt å feire enn – nær sagt – noen gang i nyere tid.

Vi lar en bildeserie tale for seg selv.

Vel gjennomført, Jessheim.

Bedre sammen.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.