Connect with us

Abonnenter

Nesten 20 grader i Nordbytjernet

Avatar

Published

on

Nordbytjernet viser seg fra sin beste side i sola. Badetemperaturen kryper mot 20 grader i sommersola.

En hjemmelaget anordning gjør at du og jeg kan sjekke badetemperaturen i Nordbytjernet på nettet akkurat når det måtte passe. Målingene finner vi på Badenymfa.no.

Takket være hobbyprosjekter til Fredrik Hansen har det de siste fire årene vært mulig for oss alle å gå inn og sjekke om det er såpass til temperatur at vi våger å kaste oss ut på dypt vann

ved Jessheims badeperle.

Fire år

Hansens nettside er det digitale bindeleddet mellom gjetting og konkrete badetemperaturer.

– Jeg har laget denne måleren sjøl, og den er festet til en bøye et sted ute på tjernet, opplyste Hansen da Jessheimpuls snakket med ham for fire år siden. Da var prosjektet ferskt.

– For min del er dette en hobby, og jeg er litt interessert i å se hvor mange som hopper på og besøker denne siden, er beskjeden til Jessheimpuls og andre som måtte lese saken.

Hobby

– Jeg har kjøpt en liten «kontroller» og satt opp hjemmesiden, så nå kan folk gå inn og sjekke temperaturen før de drar på Nordbytjernet. Jeg skal ikke tjene penger på dette eller noe sånt, jeg synes bare det var interessant å gjøre det, sier Fredrik.

Temperaturmåleren sender signaler hver annen time, og den enste utfordringen har så langt vært mobilsignaler fra sender til kontrollbordet.

torsdag formiddag var temperaturen altså 19 grader varmt.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.