Connect with us

Abonnenter

Nytt lyspunkt i høstmørket

Avatar

Published

on

Til helgen blir det igjen kulturnatt, og det er grunn til å forvente stort oppmøte på lysvandringen rundt Nordbytjernet og de andre postene på programmet.

Kulturnatt arrangeres i vår region for tredje gang, og vi tar ikke i altfor hardt hvis vi sier at arrangørene ble tatt på skikkelig på sengen av oppmøtet første året.

– Dette er noe vi gleder oss veldig til. Vi har kjøpt inn 1.000 fakler som skal lyssette kulturstien rundt Nordbytjenernet, og vi håper folk vil ta turen, sier Kathrine Øynebråten, kulturkonsulent i Ullensaker kommune.

Ta med fakkel

– Men ta gjerne med egen fakkel eller lyslenke hvis du har mulighet til det, er oppfordringen.

Mange har meldt sin interesse, og spenningen kommer til å bestå i hvor mange som faktisk tar turen og blir med på kulturvandringen lørdag kveld.

1.000 FAKLER: Kathrine Øynebråten og Jon Henrik Solhei ser fram til lysvandring rundt Nordbytjernet kommende lørdag. Fullstendig program lenger ned i teksten.

– Hva er beskjeden til folk som vil bli med?

– Vår oppfordring må bli at folk unngår å bruke bilen hvis mulig. Det er en utfordring med parkering hvis det kommer mye folk, sier Øynebråten.

Gå hvis mulig

– Første gang ble det så mye folk at man gikk i kø – stien rundt Nordbytjernet er som den er – og det kan være lurt å velge et annet inngangspunkt til vandringen enn fra Nordbytjernet. På den måten klarer vi kanskje å spre folk utover i løypa helt fra start, sier kulturkonsulenten.

– Hvor viktig er denne type samlinger og samarbeid på tvers av kulturuttrykk?

– Det er godt å kunne komme sammen på arrangementer som dette, og jeg føler at folk er flinke til å stille opp på det som skjer. Og så er det en fin mulighet til å se noe av alt det vi har av varierte kulturuttrykk i Ullensaker. Lysvandringen for tre år siden var rett og slett magisk – til og med fullmånen dukket opp og speilet seg i tjernet, sier Kathrine.

Bidrar gjerne

– Er aktørene lette å be?

– Ja, det vil jeg absolutt si. Dette er også en fin anledning for kulturaktørene til å teste ut andre arenaer enn de vanligvis opptrer på.

Du finner hvilke kulturaktører som deltar under Kulturnatt lenger ned i denne teksten.

Befriende

– Hvor befriende er det å planlegge og gjennomføre kulturarrangementer som dette uten å tenke på restriksjoner?

– Det er skikkelig deilig!

Programmet

Du finner programmet digitalt og med link til billetter til konsertene ved å TRYKKE HER

PS! konserten med Stein Torleif Bjella blir flyttet fra tunet på Villa Sole og inn i Kulturbanen. Det er hensyn til været som er å saken til det.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.