Connect with us

Abonnenter

Nytt tilbud for godt brukt

Avatar

Published

on

I formiddag åpnet gjenbrukskonseptet “nesten ny” dørene i Trondheimsveien 63 i lille Jessheim by. Her kan folk selv leie plass til tøy de ønsker å selge.

Det var det man må kalle topp stemning da Camilla Nilsen åpnet dørene til gjenbruksbutikken mandag formiddag.

Folk møtte opp, og en strålende opplagt ordfører Eyvind J. Schumacher lot seg begeistre stort av det lille tilskuddet til næringslivet i Jessheim by.

Det store utland

Men lite og lite, fru Blom…

Gjenbruksbutikken til Nilsen har et sus av det store utland og kontinentet over seg, for denne type butikker og konsepter er godt innarbeidet i land som Danmark, Sverige og Finland. I disse landene er gjenbruk enda mer innarbeidet enn i Norge, og det er også derfra Camilla Nilsen har hentet inspirasjon og ideen til å åpne et konsept som dette i Jessheim by.

Leie plass

– Litt om konseptet?

– Folk kan leie hylleplass –  vi har totalt 105 plasser for utleie – og folk kan leie for en uke eller en måned. Vi har kalender på nett, så det er mulig å planlegge fram i tid også, sier Nilsen, som har en langsiktig målsetting om at nesten ny-konseptet skal bli en kjede samt arbeidstreningsbedrift.

– De aller fleste rydder i skuffer og skap en eller flere ganger i året, så hvorfor ikke bestille plass i denne butikken, så selger vi tøyet ditt sammen, sier Nilsen.

Da butikken åpnet mandag formiddag var 77 av de 105 plassene utleid.

– Fabelaktig

– Et fabelaktig konsept, var ordfører Schumachers reaksjon da han var innom for å klippe snor mandag formiddag.

Ordfører sa i sin korte åpningstale at det er morsomt å registrere at handelen i sentrum sprer seg ut til det som blir et utvidet sentrum i framtiden. Noen hus bortenfor ligger Teisengården med sine konsepter, og området Trondheimsveien og Gotaasalleen blir en enda mer integrert del av Jessheim sentrum når byggeprosjekter der realiseres om – ligger det an til – to til tre år.

SNORKLIPP: Høytidelig snorklipp, og dermed har Jessheim by et nytt gjenbrukskonsept, som det kun finnes seks eller sju av i landet, sier Camilla Nilsen. 

Alt av brukt

Men det er ikke bare klær som kan selges hos “nesten ny” i Trondheimsveien.

– Alt som er pent brukt og som fortjener å bli solgt videre – kano, sykkel, fritidsutstyr og annet, sier Nilsen.

– Dyrt å leie plass?

– 265 kroner for en uke og 980 kroner for en måned.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.