Kontakt oss

Abonnenter

Byhistorie på Rådhusplassen

Avatar

Publisert

I forbindelse med den lokale kulturuka blir det stilt ut viktig dokumentasjon fra to bymarkeringer av og med fotogruppa til Ullensaker Kunstforening. Det er lov å glede seg!

Ullensaker kommune begikk den genistrek å hyre inn fotografer fra kunstforeningens fotogruppe i forbindelse med 10-årsmarkeringen av Jessheim by i juni 2022.

Jessheimpuls traff på flere av fotografene som var ute og dokumenterte festdagen, og nå blir et utvalg av disse bildene å se på rådhusplassen gjennom den lokale kulturuka, forteller fotogruppas Tom Sletholt Hansen.

Eva Hodneland var en av fotografene på tokt under byjubileet:

Eva på evig leit

2011 og 2022

Fotografiene – totalt 20 i tallet – blir montert i montere som blir plassert rundt på rådhusplassen, og disse monterne kommer til å bli tatt i bruk for å vise fram kunst i gatebildet også ved senere anledninger, kan Sletholt Hansen berette.

– 10 av bildene som er valgt ut er fra bymarkeringen i 2022, og de andre er fra markeringen av at Jessheim ble ble by i 2012.

Bildet av de to jentene er fra 2012, altså 10 år siden.

HVEM ER DETTE?: Jeg har forsøkt å finne ut hvem dette er, men har ikke lyktes foreløpig. Bildet er fra bymarkeringen på Jessheim i 2012, sier Tom Sletholt Hansen. 

Byhistorie

– Men det ble tatt mer enn 10 bilder fra jubileet i 2022?

– Ja, selvfølgelig, og de bildene har vi kontroll på med tanke på at det er dokumentasjon og historie, sier fotomannen.

– Utstillingen er klar til åpningen av kulturuka da eller?

– Ja, den blir montert mot slutten av uka, og vi håper at mange svinger innom rådhusplassen for å ta en kikk på bildene, sier Sletholt Hansen.

Offisiell åpning

Den offisielle åpningen av kulturuka er i Galleri Jessheim klokka 14.00 lørdag 11. mars, altså kommende lørdag.

Der blir det jubileumsutstilling med kunstnere som tidligere har stilt ut i galleriet: Marte Branderud, Geir Brohjem, Morten Andersen, Torlild Storvik Malmedal, Wanda Hareim, Elena Olsen, Jon Olav Helle, Unni Askeland og Egil Nyhus. Dette for å markere at Ullensaker Kunstforening er 50 år i år!

Dyktige Elena Olsen er en av utstillerne under jubileumsutstillinga som åpner kommende lørdag:

Disiplinert kunstner gruer seg til utstilling

Utstillingens tittel er “Vi ser tilbake – vi ser framover”.

Kulturpriser deles ut

I forbindelse med utstillingen i galleriet vil det bli tildeling av kulturpriser og stipender for 2023, så det er bare å ta turen for å heie fram de gode eksponenter for kultur i Ullensaker.

Les om kulturprisvinnere her:

Kulturpris til tegner Egil

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.