Connect with us

Abonnenter

Omstridt prosjekt gjennom kverna

Avatar

Published

on

Er prosjektet i Gardermoveien 5 endelig innenfor retningslinjene slik at tre blokker kan se dagens lys, eller er tiltakshaverne fortsatt for grådige i anslaget? Svaret kom i formannskapet tirsdag.

Prosjektet i Gardermoveien 5 har gått fram og tilbake mellom utbyggere og administrasjon og politikere i Ullensaker kommune de siste fire årene.

Årsaken er at prosjektet i utgangspunktet var for massivt sett opp mot retningslinjene som gjelder for det området.

Fornøydhet

For nærmere halvannet år siden begynte prosjektet å ligne noe som er spiselig for Ullensaker kommune, og i tirsdagens formannskapsmøte var det både en viss lettelse og fornøydhet å spore blant de folkevalgte som har diskutert prosjektet med ujevne mellomrom.

Administrasjonens vurdering var i 2022 som følger:

“Prosessen rundt Gardermovegen 5 har pågått i mange år, og det er ifølge administrasjonens vurdering “et godt gjennomarbeidet planinitiativ som har blitt sendt inn til bestilling av oppstart, etter en lang dialog med kommunen.”

Tatt signalene

I går tok formannskapet stilling til om utbyggerne har tatt signalene fra dem som bestemmer på rådhuset, eller er det fortsatt for massivt for bestemmelsene som gjelder?

Og det har de åpenbart gjort.

– Dette prosjektet er mye bedre nå, utearealer ser ut til å være løst og høyder ser ut til å være ok, sa varaordfører Lars Halvor Stokstad Oserud (Sp).

– Dette begynner endelig å ligne noe, sa Høyres Willy Kvilten.

– Ikke pent

– Det er bra det blir gjort noe, for dette området er ikke pent, sa Senterpartiets Astrid Solberg.

– Et mye bedre prosjekt nå, og det er variasjon i høyder. Dessuten er det bra at det legges opp til næring på bakkeplan, sa Arbeiderpartiets Irene K. Furulund.

– Det er moro å se sånne prosjekter, og det er kvalitet i form av høyder, og størrelse på leilighetene, sa Fremskrittspartiets Ståle Lien Hansen.

– Dette er blitt veldig bra siden vi så dette prosjektet for første gang for fire år siden, sa ordfører Eyvind J. Schumacher (Ap).

  • Planområdet utgjør ca. 4,7 mål og ligger sørvest for Jessheimkrysset langs Gardermovegen.
  • Planforslaget legger tilrette for blokkbebyggelse med publikumsrettede virksomheter i 1.etasje mot Gardermovegen med leiligheter i deler av 1. etasje og i de øvrige etasjene.
  • Planforslaget innebærer at det kan bygges opptil 54 boenheter og 3 næringslokaler.
  • Bebyggelsen er tenkt som 3 frittstående blokker med felles parkeringskjeller.
  • Planforslaget er utarbeidet av Asplan Viak AS og MAKE Arkitekter AS for Gardermoen 5 utvikling.

Enstemmig

Det blir – som den som leser dette forstår – et enstemmig vedtak om å sende dette prosjektet ut i det åpne landskapet, og eventuelle innsigelser fra naboer og andre vil bli håndtert av politikere og administrasjon når høringsfristen er over.

Det er med andre ord det nye politiske regimet som håndterer denne saken videre etter høringsperioden.

Men nå skjer det noe i Gardermoveien 5.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.