Connect with us

Konsert

Øya-headliner til Jessheim

Avatar

Published

on

Det framstår mer og mer som et scoop å få rocker Erlend Ropstad med band til klubbkonsert på Jessheim fredag kveld. Til sommeren står han på hovedscenen under Øyafestivalen.

Den som har et ønske om å se sørlendingen Ropstad holde konsert i klubbformat, bør benytte seg av muligheten fredag 12. april (denne uka).

For rockeren med et – i Norge – særegent univers kommer høyst sannsynlig å se kun på større scener denne sommeren og årene som kommer – deriblant nevnte Øyafestivalen til sommeren.

KJØP BILLETT HER

Sekser-terninger

Den ferske utgivelsen “Brenn siste brevet” har høstet terningkast de fleste bare drømmer om, og nå er det bekreftet at Ropstad med band står på hovedscenen under Øyafestivalen fredag 9. august i år.

Spellemann-nominert fire ganger

Men før det kommer en heltent rockemusiker med band til Kulturbanken Kreti & Pleti fredag 12. april, noe som framstår mer og mer som et mirakel ved inngangen til påsken.

– Konsertprogrammet har begynt å tette seg ganske bra i tiden som kommer, men jeg gleder meg til vi skal spille på Jessheim, sier Ropstad, som de siste årene har vært grossist i spellemannominasjoner (fire i tallet) til Jessheimpuls.

Mange så kanskje Erlend Ropstad da han nylig gjestet Anne Lindmo for prat og opptreden for noen uker siden.

JOBBET LENGE:  Erlend Ropstad har gått den lange veien for å etablere seg som musiker. Nå er det festivalspilling som gjelder. Men først klubbkonsert i Kulturbanken her i byen vår. Foto: Marthe Amanda Vannebo

 Lange veien

– Hvis du selv skal beskrive deg og ditt univers?

– Jeg er en som har gått den lange veien uten gjennombruddd og boost og hype. Jeg har spilt jevnt og trutt siden jeg ga ut min første ep i 2005, og jeg har gitt ut musikk som jeg liker sjøl.

– Vi som har holdt øye med deg en stund sitter med en følelse av at uttrykket ditt meisles ut og blir tydeligere med årene?

– Uttrykket krystalliserer seg for hver utgivelse, og jeg tror det har å gjøre med at jeg stoler mer og mer på mitt eget uttrykk; skuldrene blir kanskje lavere og jeg gir mer faen etter hvert.

Jeg har gått den lange veien

Egen dommer

– Hvordan slår det ut?

– Når du er fersk så er du trolig mer utsatt for ytre påvirkninger, og du søker bekreftelser og støtte. Det er helt naturlig, men jeg merker at jeg navigerer etter det jeg selv tror på med årene. Jeg kjenner på at uttrykket mitt har hatt godt av at jeg har holdt på i mange år.

Det blir rockemusikk på Jessheim

Tyngre uttrykk

– Uttrykket blir tyngre og tyngre?

– Vi har alltid hatt tyngde i konsertene våre, men den siste albumet er ei plate som smeller mer enn de forrige. “Brenn siste brevet” ligger nærmere det uttrykket vi har live, så de som forventer at jeg kommer med kassegitar og stearinlys blir nok skuffet, sier Ropstad etterfulgt av en liten latter.

For det er mye humør i mannen, selv om musikken hans kan framstå som noe dyster og mørk.

Det var enten bedehus eller det motsatte

Spellemannominert

– Du får en del oppmerksomhet for tekstene dine?

–  Jeg kommer fra Vennesla på Sørlandet, og det industrisamfunnet jeg vokste opp i har alltid vært todelt – det var enten bedehus eller skråplanet, for å sette det på spissen. Og jeg forsøker å holde ting på et mikronivå og lokalt når jeg skriver, for da blir det universelt. Folk setter sine egne ansikter på de menneskene jeg skildrer.

Folk er ikke dumme

– Dessuten er en del av prosjektet mitt å behandle folk som tenkende vesener. Det er ingen grunn til å være overtydelig i tekstene, for folk er ikke dumme. Og for meg er det viktig at jeg ikke sitter og overtenker tekstlinjer. Finner jeg en god setning, så beholder jeg den og går videre til neste. Litt sånn.

Ropstad var spellemannominert i 2013 og 2017 i kategorien tekstforfatter, og i 2014 (kategorien viser) og 2015 (kategorien pop-solist).

Telegrammer

– Hver tekstlinje er et lite telegram?

– De er i hvert fall ikke polert i hjel. Jeg liker det sånn.

– Hva hører du på av musikk selv?

– Jeg har aldri hørt veldig mye på norsk musikk. Det er blitt mest svensk for min del – de har en tradisjon som strekker seg mye lenger tilbake i tid. Men musikk som rekreasjon blir det egentlig lite av for tiden, litt Dylan og så sjekker jeg ut min 13 år gamle datter sin spilleliste for å se hva jeg går glipp av.

– Hva kan vi forvente oss i Kulturbanken på Jessheim?

– Vi er på veien med full pakke, så det blir ingen stor forskjell fra det vi åpnet turneen med på Rockefeller i februar. Vi ser fram til å komme til Jessheim.

LINDMO: Erlend Ropstad var musikalsk gjest hos Lindmo i februar. Her kan du se opptredenen.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.