Connect with us

Abonnenter

Så blei Rita stum igjen

Avatar

Published

on

Frivilliggeneral Rita Fjeld Hovden manglet ord da hun ble overrasket med en sjekk pålydende 40.000 kroner fra Aurskog Sparebank. Pengene går til matkasser fram mot julehøytiden.

Aurskog Sparebank startet i fjor med å dele ut julegave til hjelpeorganisasjoner som bidrar til en varmere juletid for dem som trenger det mest på Romerike. Ullensaker Frivilligsentral bidrar i aller høyeste grad til det, og Rita Fjeld Hovden ble for en gangs skyld stum da det banket på døren og en sjekk på 40.000 kroner ble overrakt fra banken.

OVERRASKELSE: Rita Fjeld Hovden og Ullensaker Frivilligsentral ble overrasket med en sjekk på 40.000 kroner fra Aurskog Sparebank. Laila Døhlen Hansen, Wenche Kristin Haug og Helene Enger Skjønhaug var på rundtur for å dele ut pengegaver i regi av banken. 

Matkasser

– Dette er et voldsomt stort bidrag inn i det vi holder på med, og jeg kan på stående fot si at disse pengene blir brukt til å handle inn mat til matkasser som vi deler ut nå før jul, sa Rita til bankens representanter Helene Enger Skjønhaug, Laila Døhlen Hansen og Wenche Kristin Haug.

Aurskog Sparebank deler i år ut 300.000 kroner til dette formålet, og dem som fikk gave i år er:

  • Frivilligsentralen Ullensaker
  • Frivilligsentralen Aurskog-Høland (i tillegg til at vi allerede bidrar til Julaften for alle som de arrangerer)
  • Julehjelpen Aurskog-Høland
  • Frivilligsentralen Sørum
  • Hjelpende Hender
  • Norsk Folkehjelp Fetsund
  • Nes Røde Kors
  • Støtteforeningen Bjørkelangen Sykehjem

Julaften

Ingar Willersrud, Håkon Hansen og Rita Fjeld Hovden er klare for innrykk i Pakkhuset julaften.

Også i år blir det arrangert julaften i Pakkhuset hos Frivilligsentralen, og det blir en feiring slik den pleier å være i regi av Frivilligsentralen.

– Mange har meldt seg som frivillige til julaften, og det setter vi pris på, sier Rita, som også sier at det i år i noe større grad er et ønske om å favne dem vi vet sitter aleine uten noe særlig til nettverk å støtte seg til i hverdagen.

– Alle er selvsagt velkomne hos oss, men etter pandemien vet vi at det er mange som sitter ensomme hjemme. Det er spesielt dem vi ønsker at skal få en fin kveld sammen med andre på julaften.

Arrangementet varer fra 16.00 til 19.00 på julaften.

– Noe annet på tampen, Rita?

–  Selv om vi har fått inn mange julegaver og gavekort, så blir det aldri for mye av det. Jeg er imponert over givergleden til ullsokningene, og jeg er samtidig litt trist over at behovet der ute er så stort, avslutter Fjeld Hovden.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.