Connect with us

Folk

Sommereksplosjon i kultur for unge

Avatar

Published

on

Ved inngangen til sommeren detonerer nærmest en kulturbombe fylt med aktiviteter for unge i Ullensaker. Og absolutt alt er gratis!

Det ser nesten ut som om de har søkt ly for en kulturell flodbølge som skyller over dem der de står ved murveggen i den bortgjemte perlen kalt Rådhusparken.

Men kulturarbeidere, ungdomsarbeidere på ungdomshusene, folk fra forebyggende tjenester for unge (Fabu) står sammen når sommeren og høsten bugner over av tilbud til ungdommer i kommuen.

Og her skal vi skynde oss å legge til at programmet som legges fram for unge ullsokninger er jobbet fram med hjelp fra ungdommene sjøl.

Vasser i kultur

  • UKM-CAMP (leir) fra 22. juni til 27. juni

Folk i alderen 13 til 20 år kan melde seg på E-sport, graffittikurs, kulturproduksjon, trening i med Funkygine, mekkeskole med Dekksliterne, hesteridning, breakdance og låtskriverkurs.

– Det er Ung Kultur Ullensaker som samarbeider med musikkrådet i Viken om dette. Det er penger som er omdisponert fra det som skulle vært fylkesmønstring for unge kulturutøvere i fjor og i år, sier Arnfinn Algarheim om tilbudet som er gratis for dem som melder seg på.

Gatekunstner Kong Halvor har vært på Jessheim tidligere – i Gotaasalleen:

– Apropos påmelding…?

– Vi kommer med mer informasjon om påmelding om ikke så lenge, men det vi kan si er at det er først til mølla som gjelder. Så vær forberedt, er beskjeden fra kulturhorden Jessheimpuls møter utenfor ungdomsstedet Atlas.

Fysisk for unge

  • “ACTION WEEKS” – ukene 25, 26 og 32 – påmelding kommer på kanalene til Calypso og Huset på Kløfta på sosiale medier. 

Ungdomshusene i Ullensaker serverer også en solid dose aktiviteter gjennom sommeren. Her går det i aktiviteter og friluftsliv, for å si det ganske enkelt (se under).

PS! Datoen for “Camp Wilderness” er fra torsdag 24. juni til fredag 25. juni. De datoene er feil i skjemaet under.

Kulturskolen med

  • Sommerleirskole- GRATIS –  med teater på Romerike folkehøgskole 22.06 – 24.06 for ungdom mellom 12 – 16 år.

Ullensaker kulturskole i samarbeid med Romerike Folkehøgskole arrangerer 3 dagers gratis sommerleirskole med overnatting på Folkehøgskolen.

  • Vi skal «jobbe» med teater hele dagen i små og store grupper ut fra erfaring, med kulturskolens profesjonelle teaterpedagoger.
  • Her blir det mye moro og masse nytt å lære! I tillegg vil det bli turer i vakre omgivelser, grilling, sosialt samvær, lek og moro på kveldene!
  • På Romerike Folkehøgskole har store deler av den profesjonelle teaterverdenen gått og tråkket i gangene, og her får dere muligheten til å bo i tre dager og jobbe med teater akkurat som dem!
  • Kulturskolen skal også delta på kommunens sommerskole i august med kurs i breaking, parkour, dans og  teater. Dette er også gratistilbud for barn i Ullensaker kommune.

Sommerskole

TELLER NED: Kulturarbeider Arnfinn Algarheim begynner nedtellingen til kultursomeren for unge mens Raymond Egge (musikkrådet på Kjeller), Venancio Nhone, Tonje Algarheim og Frode Larsen i Ullensaker kommune tar fem i skyggen før det eksploderer med kultur i Ullensaker. 

Ullensaker kommune ønsker barn og unge som skal begynne i 5.-10.trinn neste skoleår velkommen til gratis sommerskole en uke i skolens sommerferie.

Mer informasjon og påmelding HER

Sommerskolen skal være en arena der elever i grunnskolen kan delta i faglige, sosiale og kulturelle aktiviteter en uke i skolens sommerferie. Det blir spennende, sosiale og lærerike aktiviteter innenfor mange ulike fagområder. Et sentralt mål er at elevene skal føle mestring gjennom aktiviteter med høy faglig kvalitet, samtidig som de får muligheter til å ha det gøy og få nye venner. Det stilles ikke krav til forkunnskaper for å delta på noen av sommerskolens kurstilbud.

Sommerskolen gjennomføres i uke 26, 27, 31 og 32, samt noen få kurs i uke 25, 28 og 29.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.