Connect with us

Helse

Tone tok romerikshelsa ett steg videre

Avatar

Published

on

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) foretok den offisielle åpningen av LHL-sykehuset torsdag ettermiddag.

Landsforeningen for hjerte og lungesyke (LHL) er 75 år i år, og den Eidsvoll-bosatte stortingspresidenten ser en jubilant som er “modig, livskraftig, innovativ, utholdende og som utfordrer”.

Der var det gjort, og LHL-sykehuset er nå offisielt åpnet av Tone Wilhelmsen Trøen (i midten).

– Dette er en stor dag, og jeg er stolt av å få æren av å åpne sykehuset offisielt, sa Trøen til et fullsatt resepsjonsområde, som var spekket med prominente gjester, entreprenører, politikere, helsepersonell og en og annen pasient som trippet og loffet forbi i sykehustøfler.

LHL utgjør en vesentlig rolle i den norske helsetjenesten. Fortsett med det, var beskjeden fra Wilhelmsen Trøen, selv utdannet innen helse.

Se sak om parkeringsproblematikk ved LHL-sykehuset her: “LHL endrer parkeringsordning”.

Over LHL-sykehuset henger dog noen mørke skyer som kan føre til at 50-100 ansatte kan miste jobben fordi avtalen om hjertekirurgi med det offentlige er vedtatt avviklet av styret i LHL. Det var EUB som først bragte denne nyheten i begynnelsen av mai.

Uansett, nå er snor klippet og åpningsfesten er denne helgen i gang på Jessheim nord. Lørdag arrangeres et åpen dag fra 09.00, og mosjonsløpet Blodomløpet starter 11.00. Det blir også konsert med artisten Adam Douglas 12.15 på lørdag. Fullstendig program på området til LHL finner du her.

På Jessheim  blir det byfestival fredag, lørdag og søndag. Dette programmet finner du her.

Mer fakta og LHL sin historie og sykehuset på Jessheim finner du her.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.