Connect with us

Folk

Et lag som er skikkelig på tur

Avatar

Published

on

Ullensaker Turlag har hatt en formidabel vekst siden oppstarten i 2015. Og ingenting tyder på stagnasjon i interessen.

Har du gått rundt Nordbytjernet og lagt merke til nye skilter som gjør turen mer oversiktlig? Dugnadsgruppa til Ullensaker Turlag har lagt ned en kjempejobb der, men også med merking av stier i Langelandsfjellet og Rambymarka. Og arbeidet med merking av Åsmarka tar til i sommer.

Ny og flott skilting rundt blant annet Nordbytjernet er Ullensaker Turlag og kommunens fortjeneste i samarbeid.

Ullensaker Turlag tilbyr så mye mer enn dugnad for sine 1.200 medlemmer. Dugnadsgruppa er noe du melder deg til tjeneste for.

– Vi tilbyr nærtur en gang i måneden, og av og til bærer det utenfor kommunens grenser for toppturer, som denne helgens utfart til Eidsvoll, sier styremedlem Daniel Nordmeland.

Vi tilbyr nærtur en gang i måneden

Barnas turlag

Men ellers er det i all hovedsak nærmiljøets utflukter som har hovedfokus i turlaget; det samme gjelder for Barnas turlag som nå er oppe og står – og som blant annet har tur til Romsaasparken og til Speiderhytta på programmet.

– Det er trilleturer med vogn på gang også, da ett av medlemmene våre har barselpermisjon, sier Nordmeland.

– Hvor godt trent eller kjent i skog og mark bør du være for å henge deg på turlaget?

– Dette er lavterskeltilbud, og den fysiske formen trenger ikke være all verden. Og det er forskjellige nivå på turene, så dette er mulig å styre. Men noen av toppturene kan være litt krevende hvis man er helt utrent, sier Nordmeland.

Trygt å gå med andre

– Hvorfor tror du dere har så god oppslutning?

– Det har nok noe å gjøre med at det medfører en viss trygghet å dra på tur i nærområdet sammen med andre for dem som kanskje ikke er så godt kjent. Dessuten er det lettere å komme seg på tur hvis man går med andre.

– Hva slags behov har dere i turlaget nå?

– Vi har behov for å utdanne og kurse enda flere som kan lede nærturer; mange ønsker å komme seg på tur, færre ønsker å lede turen. Men det er ikke farlig eller vanskelig, og rekrutteringen av nærturledere er på stigende kurs. Vi utdannet 12 personer i april.

Vi var 90 på tur i ravinene

– Hvor mange melder seg på turer dere arrangere?

– Vi var 90 personer da vi gikk på tur i ravineområdet på Gardermoen, og det var opp mot 130 personer som ble med på byvandring på Jessheim i fjor sommer.

Nysgjerrig på å finne ut mer om Ullensaker Turlag? Gå inn her og her.

Og allerede denne helgen er det ny tur – denne gang på Kløfta. Mer om det her.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.