Connect with us

Abonnenter

Vi trenger konstruktivt engasjement

Avatar

Published

on

KOMMENTAR

Finnes det ingenting bra ved Ullensaker og Jessheim by. Valgdebatten i biblioteket bar lite preg av det. Nå må vi videre, folkens. 

For ordens skyld: dette er et velment og konstruktivt kritisk stykke tekst.

Det som fikk desidert sterkest – og mest helhjertet – applaus under torsdagens valgdebatt var beskjeden om at Ull/Kisa slo ut LSK i cupen. Da løsnet det i biblioteket, og det ble latter, løs snipp og et unisont “yes” (eller ja, om du vil) gjennom hele forsamlingen.

Forsamlingen som hadde tatt turen til biblioteket var en bitteliten håndfull som ikke har politisk tilhørighet samt mange som kom for å støtte sin kandidat i panelet. Og her ligger litt av problemet – eller handlingsrommet hvis vi skal bruke et offensivt ladet ord – for å skape engasjement, temperatur og stemning under for de kommende debatter under årets valgkamp: ordførerkandidatene trenger et større publikum hvis det skal bli elektrisk stemning underveis i debattene.

Undertegnede sitter med en sterk følelse av at det er et snev av autopilot i gårsdagens debatt. Det er til og med en følelse av et ekko fra valgkampen i 2019 som tidvis  melder seg underveis i debatten torsdag kveld:

  • Hvem har skylda for at det står så dårlig til – både i tidligere tider og nå?
  • Hvem har lagt planer og hvem har ikke lagt planer som holder vann – både i tidligere tider og nå?
  • Hvem er det som har fått til et løft – både tidligere og nå?
  • Hvem har skapt kontroll over veksten – både tidligere og nå?
  • Hvem har skylda for den store veksten i Ullensaker – både tidligere og nå?
  • Hvem er sheriff og kontrollerer både utbygging og utbyggere – både tidligere og nå?

Jada, valgkamp handler om å få fram sin politikk, jeg skjønner også at det er det vesentlige i forkant av et valg. Men det er litt trettende – noe også debattleder Svein Tore Marthinsen stilte spørsmål ved – at vi opplever en viss mangel på raushet med tanke på hva Ullensaker har blitt og hva Ullensaker kan bli.

Aller mest interessant var debatten da blikket ble rettet framover – altså hvor er det vi vil og hvordan skal vi komme oss dit som lokalsamfunn.

Det er også relevant informasjon at det er planer for et løft for skoler, barnehager, helse- og omsorgsplasser og en levende by med møteplasser, folkeliv og topp stemning inn i solnedgangen.

Ingen er uenige i at det er bra med tunge og gode strategier for framtidens Jessheim og Ullensaker, men nå tror jeg absolutt alle har godt av å la fortiden ligge.

Nå må vi legge inn et nytt gir og se framover.

Ikke minst når det gjelder å få folk til å møte opp på debattene.

Menigheten i form av partifeller – og undertegnede som sitter i temmelig mange møter – kjenner de fleste argumentene som blir framlagt i debatten.

Vi må mobilisere for at det skal bli like god temperatur og innsats som det åpenbart var på Jessheim stadion samtidig som debatten pågikk i biblioteket.

Ull/Kisa hentet ut det lille ekstra da LSK måtte reise hjem med tap.

Det samme må utvises resten av valgkampen. For vi trenger den gode temperaturen, glimtet i øyet og engasjementet som garantert bor i politikken.

På den måten vinner alle.

Hvis vi ikke får opp temperaturen så blir vi som LSK.

Vi taper.

Heia Jessheim.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.