Connect with us

Helgepuls

Vi vil ha loff…

Avatar

Published

on

HELGEPULS/KOMMENTAR

Jeg vil ha en sånn, sa jeg der jeg sto med nesa mot glasset og pekte på lekebilen i utstillingsvinduet til Trio Leker i Storgata. Da må du spare, sa storebroren min.

Vi er på vei inn i den tiden av året der peking kan se ut til å være den nye folkesporten. Da sikter vi ikke til barn med snørrbrems og fettete fingre som de trykker mot utstillingsvinduene til julepyntede forretninger. Nei, før vi kan sette tennene i juleribbe og annet snadder, så skal vi gjennom halvannen måned med elting og knaing av rådmannens budsjettforslag.

Og i den forbindelse vil vi – tradisjonen tro – se våre folkevalgte stå foran bygninger og områder der de peker på at de vil ha det og det der mens de ønsker seg det og det et visst sted. Og det er grunn til å tro at vi ved inngangen til et valgår får friske utspill til høyre og venstre – fra Høyre og Venstre og alle midt imellom. Vi ser tendensen allerede.

Vi kommer til å se våre folkevalgte stå og peke

Det er ikke meningen å harselere med våre folkevalgte. Vi vet det handler om å vinne velgere det nærmeste året, og vi er klar over at det er viktig å få fram det politiske budskap i en hverdag der gjennomsnittsmennesket eksponeres for 3000 kommersielle budskap hver dag. Av disse er det 76 budskap som trenger gjennom. 12 gjør inntrykk på oss.

Det er bare å si som Lars Saabye Christensen: det er et hardt liv fra morgen til kveld. Men vi valgte det selv…

ULV, ULV: Asti vil ha entrecote. Vi må spare, sier jeg. 

Luftslott og “ulv, ulv”

Alt vi egentlig ber om – og dette gjelder for så vidt alle av oss – er at det tas en runde eller to på kammerset før det lanseres luftslott eller ropes “ulv, ulv” i den kommende budsjettbehandlingen og valgkampen lokalt.

For det vi virkelig trenger nå er modige politikere som holder flyt i – eller får fart på, alt ettersom – de avgjørelsene som må fattes for at byen Jessheim kan bygges på stødigst mulig fundament.

Det er nå vi trenger modige politikere

Vi må ikke glemme at det politisk vedtatte planer – gjeldende byplan for eksempel – og politiske vedtak som ligger til grunn for det som bygges og stiger til værs på Jessheim nå. Det hjelper egentlig ikke at våre folkevalgte roper om at det må strammes inn på dette og hint når det er politikerne selv som har vedtatt det utbyggere og byutviklere forholder seg til.

Det er politiske vedtak som gjelder

Rådmannen peker på strammere tider i sitt forslag til budsjett. Det jobbes administrativt med å komme seg i posisjon for å kunne legge grunnleggende føringer for større områder i Jessheim sentrum og for å stille krav til de byggeprosjektene utbyggerne ønsker å bygge i byen og områdene rundt.

Det er stilig med nettbrett, men…

Det er stilig med nettbrett til alle i grunnskolen, men det viktigste nå er å se det store bildet for årene som kommer.

Kommunepolitikere kommer og går. Byen består. Det er det eneste vi peker på.

Og om lekebilen fra Trio kom i hus? Det sørget sparegrisen for.

KOJAK: Trio Leker og bilen til Kojak. Det var verdt snørr på vinduet til Erling Werner Ruud…

Vi avslutter med et ditt av Lars Saabye Christensen og Tom Stalsberg.

God helg.

Ønskeliste

Jeg ønsket meg en elektrisk gitar og fikk for korte staver.

Jeg ønsket meg en bassgitar og fikk et par for lange hoppski

Jeg ønsket meg en blå anorakk og fikk en semsket frakk

Jeg ønsker meg en pin up og fattern sa ikke tusen takk.

Jeg ønsket meg Elvis Presley og fikk en hund

Jeg ønsket meg Amerika og fikk Vormsund 

Eller var det Svinesund?

BOB HUND: Svenske Bob Hund sa det i 1999: Alt vi trenger er “ett fall och en lösning”…

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.