Connect with us

Abonnenter

50 år for full musikk

Avatar

Published

on

Til helgen er det behørig markering av at Jessheim skolekorps er 50 år. Det blir konsert i Kong Rakne søndag. 

Jessheimpuls skrev en hyllest til byens korpsmusikanter etter den massive innsatsen som ble lagt ned i styrtregnet på 17. mai i år, og jammen var ikke innsatsen like stor – i regn – for 50 år siden også.

Les korps-hyllesten i Jessheimpuls her:

Hyllest til byens tapreste

Festkonsert

Søndag førstkommende er det feststund i Kong Rakne, og Karianne Kjos Ødegård og de andre entusiastene håper på så fullt hus som mulig.

Billetter: TRYKK HER

Jessheim skolekorps har hatt en rik reise siden oppstarten i januar 1970, og det har vært opp- og nedturer når det kommer til antall musikanter gjennom de siste 50 årene.

47 medlemmer i korpset ved oppstart i oktober 1970, vokste i løpet av en drøy måned til ytterligere 13 aspiranter til korpset og 22 jenter til det nystartede drillkorpset.

Næringsdrivende og enkeltpersoner ga fra 25 til 500kr for å få råd til instrumenter og annet. Målet var 40.000 kroner, og det greide de å samle inn.

Det var med andre ord bånn gass for full musikk helt fra oppstarten.

1971: Her ser vi Jessheim skolekorps anno 1971. Det bugner av musikanter og drilljenter.

Og korpsene har lange tradisjoner i vår kommune, selv om oppslutningen har gått litt opp og ned med årene.

Her ser vi dirigent Petter Barg ta til orde for at mytene rundt korpslivet satt hardt inne hos en del foreldre på midten av 90-tallet.

Mange unger var interessert i å bli med i korpsbevegelsen, men i 1994 møtte kun seks av 64 interesserte seg til dyst for musikken.

I dag er tre skolekorps slått sammen til Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps, og det er denne gjengen som står på scenen i kulturhuset kommende søndag.

Samlende

Det er mange musikanter i Ullensaker som har tråkket sine barnesko i korps, og vi kan ikke annet enn å ta med bildet av en ung gutt som senere har vært lærer og rektor ved mange av skolene i Ullensaker – Trond Jarle Dahl anno 1977.

Vitalt

Det er et vitalt skolekorps som inntar kulturhuset denne helgen, selv om leder Karianne Kjos Ødegård sier de to siste årene har vært tøffe.

–  Vi har jobbet hardt for å rekruttere – og ikke minst beholde – musikanter gjennom måneder med digitale øvelser, avlyste arrangementer og mangel på tydelige mål å jobbe mot.

– I dag er cirka 70 medlemmer i korpset, noe som har vært stabilt i flere år. Dette er takket være kontinuerlig arbeid med rekruttering.

– Noe frafall har vi, så vi trenger nye rekrutter hvert år, avslutter hun, Karianne.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.