Connect with us

Kultur

– Dansere, musikere og teaterfolk må søke hos oss!

Avatar

Published

on

Det er ingen tvil om hvor du bør søke deg hvis du er interessert i en aktiv skolehverdag på videregående: musikk, dans eller drama, sier elevene Jessheimpuls treffer. Og søknadsfristen til videregående skole nærmer seg.

Førsteklassingene ved danselinja trives ekstremt godt på skolen og med kombinasjonen teorifag og dansing. Det understreker Madeleine Therese Thomas, Emma Nagel, Ella Malik, Mina Christine Grindstrand, Sonja Hovik Brendås, Sophie Lenz.

– Dansetimene blir på en måte en belønning i hverdagen; hvis vi har noen timer med tung teori, så blir det nesten en gulrot å vite at du skal ha dansing senere på dagen, sier de unge danserne.

Rekrutteringen til musikk, dans og drama har vært litt på nedadgående noen år nå, uten at pessimismen av den grunn er det som råder i den delen av skolemiljøet ved Jessheim videregående skole.

– Vi fokuserer på ferdigheter og kompetanse som alle vil dra nytte av uavhengig av hva videre studier og arbeid blir, sier danselærer Anne Astrup T. Kværner:

  • Samarbeid
  • Kreativ utfoldelse
  • Utfordringer
  • Trening
  • Selvdisiplin
  • Godt miljø
  • Ny skole

Myter

– Vi ønsker å rekruttere enda fler til musikk, dans og drama, og vi oppfordrer folk til å søke, sier Anne, som understreker at elevene får generell studiekompetanse når de velger musikk, dans og drama.

– Men det er det ikke sånn at man må kunne danse eller spille teater eller et instrument for å søke?

– Jeg har ikke drevet med dansing tidligere, men jeg har alltid elsket å danse, sier Ella Malik til Jessheimpuls.

– Nivået blir tilpasset hver enkelt, men vi har også mange elever med mye erfaring, sier lærer Anne.

– Glad jeg søkte

¨- Jeg er glad for at jeg søkte meg hit, sier Ella.

– Og vi blir faktisk mer motivert til  teoritimer når vi vet at det er dansetimer senere på dagen, gjentar gjengen Jessheimpuls treffer i den flotte dansesalen.

– Men det er viktig at den som søker må ville trene og like å danse, for det blir mange timer med dans i løpet av de tre årene på denne linja, sier jentene.

– Søknadsfristen er 1. mars, og vi håper virkelig at elever som skal søke seg til videregående vil vurdere å søke hos oss. De kommer ikke til å angre, og studiekompetansen blir godt ivaretatt, understrekes det.

Den spanske flue

Jessheimpuls svingte innom forestillingen til avgangselevene på dramalinja. De har satt opp forviklingskomedien “Den spanske flue”, og den snaue timen vi overvar var veldig fornøyelig – hvis vi skal ta på oss anmelderbrillene gjennom noen setninger.

Engasjement

Det er noe med engasjementet og spillegleden i det som framføres av unge dramaelever, unge musikere og unge dansere som er smittsomt. Vi lar oss begeistre av pågangsmotet og livskraften i hver eneste scene. Og all den tid dette er en forviklingskomedie som er full av fart, påfunn og morsom dialog, så er det skikkelig action og godt samspill i høyt tempo som blir servert.

Vi har nesten lyst til å foreslå – all den tid det ser ut til å være behov for rekrutteringsoffensiv til disse linjene – at elevene ved musikk, dans og drama burde dra på en liten rekrutteringsturnè på skolene i distriktet vårt for å vise fram denne spillegleden, nivået og engasjementet de besitter. Unge folk formidler selv best til andre unge folk, men bare det å bli eksponert for denne type livsglede gjør noe med oss som har levd noen år også.

At det jobbes godt i de kreative fagene ved Jessheim videregående skole har vi vært klar over i mange år. Nå handler det om å gjøre unge søkere oppmerksomme på det samme.

Og at de søker 1. mars.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.