Connect with us

Abonnenter

Elever fikk oppdrag om evig utsmykning av skolen

Avatar

Published

on

Nivået på avgangsklassen i kunst, design og arkitektur (KDA) holder så bra nivå at de har fått i oppdrag å lage permanent kunst innvendig på skolen. Nå har de sin avgangsutstilling. 

Det er første gang på tre år (koronaen) at avgangselevene ved KDA inviterer til avgangsutstilling der arbeidene deres gjennom de tre årene ved Jessheim videregående skole blir vist fram.

Utstillingsåpningen var onsdag kveld denne uka, og den er åpen på dagtid torsdag og fredag også. Ta gjerne turen innom hvis du har muligheten, for det er mye spennende som henger oppe i atriumet “Drømmehagen” på skolen.

PLAKATER: Å lage plakater til oppsettingen til musikk, dans og drama har vært en av oppgavene til elevene ved KDA. Det ble gjennomført med bravur. Og føringen som lå til grunn var at det skulle se retro ut. 

Dekoren – altså den permanente utsmykningen – dekker 27 vinduer (som alle er to meter høye) inne i skolebygget.

80 elever – blant dem avgangselevene Ine Marie Wiik og Oda Emilie Fjeldheim – har vært involvert i jobben på en eller annen måte. Det er elevene selv som har bestemt tema for alle de ulike motivene, og vinduene gir et levende og positivt inntrykk i gangene de henger oppe.

PROFESJONELT OPPDRAG:  27 vinduer har fått permanent utsmykning laget av elevene ved kunst, design og arkitektur, her representert ved Ine Marie Wiik og Oda Emilie Fjeldheim fra avgangsklassen. 

– Det er allerede kommet mange positive tilbakemeldinger etter at bildene ble montert, sier lærer Tone Vestøl til Jessheimpuls, som sier at årets avgangskull har vært særdeles motivert og hardtarbeidende.

– Og dette til tross for at det er utført mye hjemmeskole for dette kullet, sier lærer Vestøl.

Ida M. Wiik og Oda E. Fjeldheim er nettopp ute fra muntlig eksamen da Jessheimpuls treffer dem i utstillingslokalet. De to forteller engasjert om de tre årene de har tilbragt på KDA ved Jessheim videregående skole – om samhold, hvordan elever hjelper hverandre og at de synes det er veldig morsomt å se utstillingen henge ferdig montert i lokalet.

TIL VEGGS: Hver avgangselev har fått sin vegg under utstillingen. Ine Marie Wiik synes hele utstillingen er blitt representativ for det avgangsklassen står for. 

– Jeg foretrekker helst å tegne for hånd; alle elevene har et uttrykk de er bedre på – eller foretrekker – enn andre teknikker vi er innom, sier Ine Emilie Wiik.

For Oda er det lino-trykk som er favoritten, og noe vi ser ganske tydelig i hennes seksjon av utstillingen. Hver elev har sin “vegg”, og til sammen utgjør disse seksjonene en forbløffende kreativ og variert helhet.

EGET UTTRYKK: Hver elev har sitt foretrukne uttrykk, og Oda Emilie Fjeldheim er glad i linotrykk. Her ved sin vegg på utstillingen. 

– Veien videre for dere nå?

– Jeg håper jeg kommer inn på produktdesign på OsloMet, sier Ine Emilie.

– Jeg vurderer historie, så får jeg se om det blir kunstutdanning i en eller annen form, svarer Oda Marie.

Sikkert er det i hvert fall at de to elevene – sammen med resten av kullet – har begått en inspirerende og sterk avskjedsutstilling ved Jessheim videregående skole.

Det viser også prosjektet der elevene skulle lage uteområde, noe som resulterte i at en benk laget av en elev er satt i produksjon for å bli en del av utemiljøet på skolen.

– Det er det som er så fint med dette studiet; det er tett opp mot virkeligheten, sier lærer Tone Vestøl.

I PRODUKSJON: En av elevoppgavene var å lage noe for utemiljøet, og denne benken er faktisk satt i produksjon og blir å finne utenfor Jessheim videregående skole når den er ferdig. 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.