Connect with us

Abonnenter

Barnefestival viktigere enn noen gang

Avatar

Published

on

Ida Kristin Nilsen og Lekia har 15-årsjubileum som arrangør av Jessheim Barnefestival. I år føles det viktigere enn noen gang arrangere den. 

Hvis det er ett år vi trenger noe positivt som ikke koster penger for folk å bli med på, så er kanskje i år, sier Ida Kristin Nilsen et par dager før den tradisjonsrike og populære sparkes i gang over tre dager midt i Jessheim sentrum.

Planleggingen har vært i gang lenge, men driveren av lekebutikken Kanutten sier festivalen kommer like brått på hvert år.

Jubileum

– 15-årsjubileum?

– Ja, vi bestemte oss for å arrangere den første barnefestivalen i 2007 fordi vi ønsket å bidra til liv i sentrum. Dette er vår måte å gi noe tilbake til byen Jessheim, sier Nilsen.

Og programmet er intet mindre enn spekket med godbiter for de minste også i år, og med det være som er meldt i helgen vil det garantert bli kok når store og små samles i sentrum.

– Vi er fornøyd med programmet i år også, og det er gøy å koble på lokale krefter som Egil og Svein Nyhus, Ull/Kisa Fotball og Romerike Drillklubb.

Barneløp

Fysiske aktiviteter blir det også anledning til å bli med på, for på Skovly promenade blir det 60 meter barneløp fra 15.00 lørdag.

– Vi ser fram til barneløpet, og vi oppfordrer til at folk melder seg på i forkant. Det kan man gjøre hos oss i butikken, sier Nilsen, som kan berette at det er 500 medaljer som venter på at raske bein skal fullføre en stilfull 60 meter.

Friidrettsgruppa åpner for påmelding utenfor Skovly, men oppfordringen er å stikke innom Lekia og melde seg på i forkant.

Aktiviteter

På torget blir det andre aktiviteter  – det aller meste kostnadsfritt – som hoppeslott, salgsboder med supertilbud, fjernstyrt bilkjøring samt mulighet for å hilse på populære Squishmallow, Paw Patrol, Sunny og Baluba.

– Vi får også besøk fra en hemmelig galakse, men jeg har ikke lov til å si hvem det er. Folk må nesten møte opp og finne ut av det sjøl, sier Nilsen. Besøket er lørdag 13.30.

– Forventninger?

– Vi både tror og håper at det kommer mye folk til sentrum. Og fjor var det kjempebra, og det er som sagt viktig å få til denne barnefestivalen nettopp i år. Mange har det trangt økonomisk, og da er en festival som ikke koster noe å være med på med på å skape glede. Vi gleder oss i hvert fall, sier Nilsen.

Bymarkering

Ullensaker kommune arrangerer bymarkering på lørdag, og der blir det underholdning og program på Rådhusplassen.

Det kan du lese mer om her:

Programmet for bymarkeringen klart

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.