Connect with us

Abonnenter

Et prosjekt der alle vinner

Avatar

Published

on

FAU og elevrådet ved Skogmo skole har tatt et initiativ som er genialt enkelt. Bøker i private hjem får nytt liv i skolens bibliotek.

Gjennom to onsdager sitter representanter fra foreldreutvalget på post ved skolens inngangsparti. Ambisjonen er å samle inn bøker slik at skolens bibliotek kan få et etterlengtet påfyll av ny litteratur og annet som er til nytte – og lesehygge – i skolehverdagen på Skogmo skole.

Og alle vinner på grunn av dette initiativet; skolen får påfyll av barnelitteratur og andre bøker, folk får ryddet i bokhyller hjemme og bøkene får nytt liv istedenfor at de risikerer å havne på Øras ved neste korsvei.

Og responsen var god den første onsdagen det ble samlet inn bøker.

– Flott initiativ, sier Ingeborg Haukerud. Hun er – som en god del andre foresatte – innom med en sekk med bøker som ser så å si nye ut.

Foreldreutvalget og elevrådet sender ut en oppfordring til andre skoler og barnehager i Ullensaker om å gjøre det samme.

Organiseringen er heller ikke spesielt vanskelig eller krevende.

Det går ut beskjed til foreldre og foresatte om å ta med bøker den og den dagen, og så er det noen som er på plass for å ta imot det som måtte komme inn av bøker.

Effekten?

Alle vinner.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.