Connect with us

Abonnenter

Folkets sporhunder er ute

Avatar

Published

on

En gladnyhet til byens skientusiaster: det kjøres nå spor rett utenfor stuedørene våre, og vi går inn i helgen med knallfine forhold.

Det kjøres opp spor overalt der det er skiløyper i og rundt Jessheim by i disse dager. Både kommunale løypekjørere og frivillige entusiaster er ute med alt de har av utstyr, engasjement og vinterglede. Og folket er allerede ute og leiter etter skispor.

DEBUT: Ole Næss debuterte for sesongen, og han ble ganske så glad for de ferske sporene han fant ved Hovin skole. Atle Eriksen og Knut Sletvold nærmest garanterer fine løyper inn i helgen. 

Ivrig skiløper

Jessheimpuls møter Ole Næss fra Jessheim som er ute på sin første tur for året. Han blir yr av glede i det han møter løypekjørere Atle Eriksen og Knut Sletvold fra Sand IL. De er ute og kjører opp 25 kilometer med deilige spor – både klassiske spor og plass til skøyting – i området rundt Hovin kirke.

– Med dette snøværet får vi en fin såle å bygge videre på, selv om regnet kommer mot slutten av helgen, sier Knut Sletvold til Jessheimpuls. Han har mange års erfaring med å kjøre opp spor på engene rundt Hovin kirke, og han har allerede vært ute og testet skiene i en liten rundløype som allerede har eksistert noe uker.

– Optimist med tanke på løyper videre i sesongen?

– Vi trenger ikke mye snø i sålen, og dette snøværet er perfekt for å lage en base fra grunnen, sier Eriksen og Sletvold.

Duoen gjør dette på dugnad, og de sier at skiløyper ikke er gratis å kjøre opp, selv om de mottar en viss støtte fra Ullensaker kommune.

Det er opprettet et vipps-nummer til dem som bruker løypene – og til dem som bare vil støtte dette gode tiltaket.

– Vi setter pris på et bidrag, sier de to.

Vipps er #551822

Tre maskiner

Ullensaker kommune har i disse dager tre enheter ute for å lage spor til skifolket. Mye snø og overheng på trærne gjør at arbeidet er noe møysommelig, men det blir skispor på Kløfta, Jessheim og Mogreina inn i helgen, sier Magne Kjensli i Ullensaker kommune.

Også i Nordkisa blir det kjørt spor, og det er blant andre årets vinner av Frivilligprisen Kay Vestengen som sitter førerhuset på løypemaskinen der ute.

Les om Kay Vestengen her:

Frivilligprisen til Kay Vestengen

skisporet.no

Skiinteresserte vet garantert om dette allerede, men vi repeterer hvor man kan holde seg orientering om når og hvor det er kjørt opp løyper i Ullensaker.

Klikk deg inn på skisporet.no og velg enten “Ullensaker” eller “Jessheim” i søkefeltet, og så er du inne i et oversiktlig univers når det kommer til skiløyper lokalt.

Det er oversikt over totalt 11 skiløyper i Ullensaker i dette kartet.

Slik ser kartet ut:

ULLENSAKER: Slik ser kartet ut, og fargene indikerer hvor lenge siden løypene er kjørt opp. Grønt er helt ferskt og grått er lenge siden. Foto: skjermdump fra skisporet.no

Og slik ser løypeoversikten ut (beklager liten skrift):

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.