Connect with us

Abonnenter

Forventninger og frihetsfølelse

Avatar

Published

on

HELGEPULS/KOMMENTAR

Den ligger der framme og venter på oss. Sommeren står for døren. Det skal bli skjønt, vel?

Nasjonaldagen er lagt bak oss, og nå venter noen måneder med sol og varme og en forventningsfull kribling som hinter om  avveksling og en annen type frihet enn den vi er vant til.

Og nede i havnen ligger en liten klassiker og dupper fristende. Den skal ta oss ut på nye eventyr, og sjøen er et lite fristed for fastlands-sjøulker som stort sett vader rundt Nordbytjernet i påvente av at båtsesongen skal komme i gang.

Vi er blitt vant til kortreist lykke i form av holmer og skjær nå. Det som ligger rett foran snuten din har en tendens til å bli oversett.

Tilfeldighetene gjorde at vi stoppet og gikk i land for noen år siden. Tjurholmen ligger der som en diamant rett før du er ute på åpent hav, nesten.

Et gammelt nedskrevet minne dukker opp:

“Vi står på toppen av Tjurholmen og ser på en verden vi akkurat nå ikke er en del av. Ikke at det er noe galt med verden. Eller, jo det er vel akkurat det som er problemet. Vi fant øya helt tilfeldig for noen år siden. Nå har vi den for oss selv.”

Vi leser litt tiĺ:

“Inn til høyre ligger Strømstad og bak oss ligger Koster. Der nede ligger den lille hippiebåten som har fraktet oss ut av kverna og inn i ei boble. Vi har fått amnesti fra virkeligheten og los på stillheten. Vi tenker på ei tekstskisse som ligger i skuffen hjemme i Jessheim City of Lights. Nå er vi et helt annet sted.”

Vi jager de lange skyggene
Har fått smaken av en fredag til
Navigerer etter sheriffstjernehimmelen der oppe
I ferd med å bli speedometervill

Ingen andre her ute denne sene ettermiddagen. Ei lav sol i sidesynet og et lite stykke lykke i form av en båt fra 1989 – en Skibsplast som er barsk.

Snart er vi der igjen, i det lille paradiset vi tilfeldigvis stoppet opp for å undersøke. Akkurat på samme måte som vi gjorde med Malmø for 10 år siden.

Det er dit vi er på vei igjen nå, til denne byen med et broket rykte og mye energi – akkurat som Jessheim har både energi og et rykte fra gammelt av.

Det er mye å glede seg til nå.

Jessheim har snart byjubileum og Jessheimdagene (med et fett konsertprogram). det ser vi fram til – etter å ha tatt en liten pause fra tastatur og gatene vi liker så godt.

Båten har fått bunnstoff, og i Malmø venter konsert med vår mann Thåstrøm igjen. Denne helgen blir et oppspill til sommeren.

Og sommeren er skikkelig på gang.

Bruk den.

God helg.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.