Connect with us

Abonnenter

Fra skyskrapere til bakkekontakt

Avatar

Published

on

Skyskraperne som ble lansert sør på Gystadmarka er historie. Nord-Europas største boligutvikler har kjøpt tomten og går på papiret noe mer edruelig til verks i sine planer.

Det ble stille i formannskapet (den gang plankomiteen) da Norges høyeste bygg ble lansert på den såkalte trekant-tomta ved foten av Gystadmarka – en av flere tomter der det tillates at det bygges høyt i dette området, i henhold til kommunale planer.

Bydel Gystadmarka skal huse 10.000 personer når området er ferdig utbygget og folk har flyttet inn. Flere prosjekter er allerede i gang i området.

PLANENE I 2019:  Slik så de første skissene ut da Skarpsno AS solgte det inn til de folkevalgte i Ullensaker. Dette ble aldri en politisk sak, og nå er tomten solgt til nye koster.

Nye planer

PLANENE I 2022: De nye eierne av tomten sør på Gystadmarka signaliserer at det blir bygget som i skissen selskapet Bonava presenterer. Skisse: Dark Arkitekter

I begynnelsen av september ble det kjent at Skarpsno AS har solgt eiendommen til Nord-Europas største boligutvikler – Bonava – som ifølge Finansavisen trapper opp satsingen i det norske markedet ved å øke porteføljen på Østlandet med en milliardavtale.

Gystadporten

Les saken i Finansavisen her: Bonava med milliardsatsing på boliger i Norge

Prosjektet har fått navnet Gystadporten, og ligger sentralt på Jessheim. Bonava har som mål å utvikle i overkant av 200 boliger og ca. 5000 kvadratmeter næringsvirksomhet på tomten. Området skal nå detaljreguleres, og Bonava har som målsetting at de første boligene legges ut for salg i slutten av 2025 med innflytting i løpet av 2027.

PLASSERING: Her er den nevnte trekanttomten plassert, ved siden av Toyota og rett sør for Rema 1000 og Bohus.

Ikke behandlet

Disse planene har foreløpig ikke nådd politikernes bord på rådhuset, og arbeidet med planene – som skal ende i et endelig politisk vedtak – skal så smått i gang.

Tomten er på drøyt 12 mål, og investeringskostnaden er på en – 1 – milliard kroner, skriver Finansavisen.

Så gjenstår det å se om de folkevalgte får mer fot for disse planene enn for innsalget av skyskraperne i sin tid.

Entusiasmen strakk seg ikke akkurat til himmels i formannskapssalen den gang.

 

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.