Connect with us

Abonnenter

Kulturopplevelser i vinden!

Avatar

Published

on

KOMMENTAR

Mange klubbscener og kulturarenaer i Norge har måttet stenge dørene. I Jessheim by kan folk oppleve en fruktkurv av kulturopplevelser i form av teater, kunst og musikk denne helgen. Måtte vi benytte oss av menyen.

Musikkjournalist fra Tromsø og tydelig stemme fra Nord-Norge Egon Holstad skrev tidligere denne om viktigheten av å gå på klubbkonsert for dem som bor i byer og tettsteder der disse scenen faktisk finnes.

For det har vært – og er – utfordrende tider for mange kulturinstitusjoner etter pandemien. Denne helgen kan Jessheim motbevise en trend på nedadgående.

I klartekst

Holstad i klartekst:

“Vi må pinadø støtte opp om de lokale arrangørene, de som holder på hver uke hele året, og som gjør det mulig for artister å turnere. Det er faktisk noe av det aller viktigste i hele verden. Så spre det glade budskap! Lik og del! Kom og digg! Dra på gig! Så sees vi!”

Tydeligere kan det kanskje ikke sies?

Og vi koster på oss det Jessheimpuls har skrevet om betydningen av en lokal klubbscene tidligere:

Vår upolerte kulturdiamant

Vi er heldige

I Jessheim by er vi heldig stilt. I kommunene rundt oss er det de siste årene blitt lagt merke til at vi får til mye i kulturens navn her i byen; jeg ble konfrontert med akkurat det da jeg ble forespurt om å lede et næringsseminar under festivalen Brød & Cirkus på Årnes for ett år siden.

Har skrevet om det tidligere, men verdt å gjenta:

Vi flyr ganske bra her i byen

Den upolerte diamanten Kulturbanken Kreti & Pleti mottok kommunens kulturpris for noen år siden. Byen trengte klubbscene, og den ble etablert og applaudert. Måtte den applausen – og oppmøtet når det arrangeres noe der (som det ofte gjør) – aldri stilne.

Misunnelse

Andre byer og tettsteder misunner Jessheim kulturinstitusjonen i enden av Storgata, og det er steder som dette nevnte Egon Holstad adresserer.

Og lørdag er det den meritterte trioen Oslo Plektrum som kommer til Jessheim, anført av Espen “Dra til Hælvete” Beranek Holm.

Dette skrives om Oslo Plektrum:

“Oslo Plektrum er en krafttrio fra Oslo som spiller kontant og fengende rock. Bandet består av de rutinerte musikerne Espen Beranek Holm (gitar/vokal), Jan Swensson (bass/vokal) og Øystein Jevanord (trommer/ munnspill).
Bandet har en solid katalog med egenprodusert materiale med norske tekster, flere av dem skrevet i samarbeid med forfatter og komiker Are Kalvø. I tillegg byr de på et variert utvalg coverlåter av bl.a. ZZ Top, Billy Idol, Cheap Trick, David Bowie og Alice Cooper – i norsk språkdrakt. Oslo Plektrum står med begge beina plantet i tradisjonen fra 70- og 80-tallet, men gir musikken et tidløst uttrykk. “

Nysgjerrig? BILLETT HER

Romeriksutstillingen

Jessheimpuls skrev om den betydningsfulle og meritterte Romeriksutstillingen i går, torsdag. Det henger høyt å bli antatt, og mange ulllsokninger er å finne blant de 109 verkene som er antatt.

Ta turen til åpningen lørdag 14.00:

Mange lokale i Romeriksutstillingen

Musikal i byen

Sist – men ikke minst – så er det verdt å gjenta oppfordringen om å kjøpe billett til musikalen “Little Shop of Horrors” i kulturhuset denne helgen.

Det er lokale krefter (Lise Monica Nygård) som står bak den prestisjetunge – og klassiske – musikalen, og det kommer tunge navn innen musikal-sjangeren på scenen denne helgen. Premiere i kveld, og forstilling også lørdag.

Les mer her (link til billett også):

Stjernelag inntar byen

PS! Vi tillater oss også å minne om at Ull/Kisa – herrenes A-lag – spiller toppkamp mot årets erkerival Hødd hjemme på Jessheim stadion på søndag (18.00).

Det står om potensielt opprykk tilbake til Obos-ligaen, og billetten er subsidiert av Aurskog Sparebank. En 50-lapp for å hjelpe laget i kampen om opprykk, der altså.

Mer informasjon her:

INNGANG MOT HØDD: 50 KRONER

Godtepose

Det er mer andre ord en godtepose av kultur i alle former og varianter som tilbys i byen vår denne helgen – også.

Det er bare å la seg begeistre, og det er bare å ta turen ut for den som er i byen.

For å gjenta det Egon Holstad sa i begynnelsen av denne teksten:

“Vi må pinadø støtte opp om de lokale arrangørene, de som holder på hver uke hele året, og som gjør det mulig for artister å turnere. Det er faktisk noe av det aller viktigste i hele verden.”

Gjør som Bjarne, bruk byen!

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.