Connect with us

Abonnenter

Gigantisk badeland presentert

Avatar

Published

on

Kommunepolitikere og administrasjon fikk i går presentert et gigantisk badeland med solide økonomiske muskler i bånn. Sannsynlig plassering blir i næringsparken nord for Jessheim.

Det var representanter fra investerings- og prosjektutviklingsselskapet Auctus AS som la fram sine planer om et gigantisk badeland – et slags vannbasert Disneyland om du vil – i Ullensaker.

Store planer

Styreleder Hans Øyvind Nordvik fortalte lydhøre politikere og administrativ ledelse om behovet for potensielt 100 mål tomt for å realisere potensielle planer om å lage en turistattraksjon med et uttalt potensial om å ha 1.000.000 – en million – besøkende i året.

Teknologien – for eksempel virtuelle dykkemasker – kan skape illusjonen av å svømme med haier og tropiske fisker, sa Nordvik, for å illustrere mulighetene som ligger der for denne vannparken.

TEMAER: Det jobbes med forskjellige temaer for den massive vannparken som ble lansert for politikere og administrasjon tirsdag ettermiddag. 

Les mer om Hans Øyvind Norvik i denne saken fra Estate Nyheter fra 2021:

Var sentral i Kloster Cruise – nå gir han full gass i eiendom

Ductus AS driver med eiendom samt ide- og konseptutvikling, og konseptet Waterpark – en fornøyelses- og opplevelsespark med vann i fokus – springer ut fra tanken om å bygge destinasjoner.

23.500 kvadratmeter

– Totalt ser vi for oss 23.500 kvadratmeter og en million besøkende årlig, fortalte Nordvik, som sier at Oslo og området rundt er mest interessant når det kommer til hvor de ønsker å realisere dette prosjektet.

Ullensaker ligger midt i smørøyet for folk fra Trondheim i nord til Sverige i sør, for å si det noe forenklet.

I tillegg til et gigantisk badeland vil det være aktuelle å bygge småhus og hotell der tilreisende kan overnatte.

Lansert tidligere

Det har vært lansert planer for badeland tidligere. I 2007 skrev Romerikes Blad følgende om Stein Alvern sine planer om et badeland som var inspirert av anlegget Tropical Islands utenfor Berlin:

“I 2007 presenterte Stein Alvern sin badedom i Gardermoen Næringspark inspirert av Tropical Island i Berlin, Europas største badeattraksjon. Finansieringen var oppsiktsvekkende. Han ville at Ullensaker kommune skulle stanse alle andre hotelletableringer i næringsparken og binde forpliktelser til fire gjenstående hotelltomter hvor de som fikk bygge skulle pålegges å investere 5O millioner hver i badebobla. Etter å ha vakt begeistring på Harald Espelunds kontor, noe de fleste planer gjør hos ja-ordføreren i Ullensaker, endte også disse gigantplanene med et mageplask.”

BERLIN: Det har vært lansert badepark i Ullensaker tidligere. I 2007  ble et stort prosjekt – som Tropical Islands utenfor Berlin – lansert, men planene strandet.

Nevnte Tropical Islands ble faktisk nevnt under presentasjonen for politikere og administrasjon på rådhuset i går, men da som et eksempel på mulig størrelse for det Auctus AS ønsker å realisere i vår kommune.

Politisk begeistring

Hvordan ble dette mottatt politisk?

Unisont positivt, må vel være en korrekt beskrivelse av stemningen i det politiske rom på rådhuset, og det ble oppmuntret til å gå i videre dialog med administrasjonen i Ullensaker kommune om egnede tomter og annet praktisk.

– Slik vi ser det så er det næringsparken ved Jessheim nord som trolig vil egne seg best, var det klare signalet fra politikerne.

Går videre

Tomten det vil være snakk om – enten en kommunal tomt eller andre eiendommer som kan egne seg – må være på anslagsvis 100 mål for at planene skal la seg realisere, var signalet fra dem som presenterte sine tanker om badelandet for offentligheten i Ullensaker for aller første gang.

Og hva så med Jessheimbadet hvis dette realiseres?

Politikerne uttrykte en viss bekymring, men samtidig betrygget de seg selv med at Jessheimbadet og opplevelsessenteret som ble presentert er to forskjellige verdener med forskjellig funksjon.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.