Connect with us

Abonnenter

Stor spenning rundt strøm

Avatar

Published

on

Ullensaker kommune ruster seg for harde avgjørelser rundt strømforbruk i 2023. Prognosene viser et påslag i strømkostnader på 93 millioner kroner neste år.

Det gikk trolig kaldt nedoverryggen til formannskapet som finansutvalg da kommunedirektør Erling S. Kristiansen og adminstrasjonen presenterte et mulig – og sannsynlig – framtidsbilde for energibruk og mulige grep for å håndtere de kommende kostnadene.

Vi kunne høre knappenålen falle – og strømmåleren gå – i storsalen Ullr…

Leste du denne presentasjonen av Erling S. Kristiansen da han begynte som kommunedirektør?

Systematisk og samarbeidsvillig

93 millioner

Administrasjonen har jobbet mye med denne tematikken, og kommunedirektøren og hans folk er tydelige på at det må tas konkrete grep for å håndtere den massive økningen på over 90 millioner kroner i økte strømkostnader.

Ingenting bestemt

Kommunedirektør Kristiansen sa til den politiske forsamlingen at hans inntrykk er at Ullensaker ikke er verre stilt enn kommunene rundt i den økonomiske virkeligheten vi befinner oss i. Det ble også gitt uttrykk for et administrativt ønske om tverrpolitisk enighet om de grepene som må tas når den tid kommer.

Konstituert kommunaldirektør for teknisk, idrett og kultur Erlend Eggum var tydelig på at det som ble lagt fram i møtet er mulige grep som kan tas, men som det på ingen måte er tatt stilling til eller foreslås administrativt. Presentasjonen var mer et mulighetsbilde for å peke på et scenario som kan havne på politikernes bord.

Og det kunne allerede der merkes at det kan bli vanskelig å bli unisont enige politisk om hvilke kutt man skal gå for.

Mulige kutt

Det ble presentert en god del fakta samt en liste over mulige kutt som politikerne skal ta stilling til – om de kommer på bordet som politisk sak:

HANDLINGSROMMET: Slik er handlingsrommet til Ullensaker kommune beskrevet av administrasjonen. 

MEST Å HENTE: Det er skolelokaler, kommunale idrettsbygg og administrasjonsbygg det er potensielt mest å hente i innsparing hvis – eller når – noe skal gjøres. 

KONKRETE BYGG: En oversikt over konkrete bygg som kan få strammere hverdager når det skal spares inn på strømkostander. 

 

POLITISK MAT: Det er denne listen som blant annet kan bidra til politisk diskusjon den dagen den lander på de folkevalgte sitt bord.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.