Kontakt oss

Abonnenter

Oppgraderingen fortsetter

Avatar

Publisert

Oppgraderingen av området Nordbytjernet fortsetter. Nå er det bryggeanlegget som får et løft.

I forrige uke åpnet discgolf-banen i friluftsområdet, og rapportene Jessheimpuls har mottatt bærer bud om mange brukere allerede første uka.

Det offisielle første utkastet ble grasiøst foretatt av ordfører Eyvind J. Schumacher, og siden har det vært mange spillere som har testet ut banen.

HØYTIDELIG: Det skal være høytidelig når noe nytt åpnes i Ullensaker. Ordfører Eyvind J. Schumacher skjenet innom første utkast og sto for den offisielle åpningen for en uke siden. Her sammen med entusiastene i Jessheim Discgolfklubb. Foto: Skjermdump Jessheim Discgolfklubb

STILRENT: Slik ser et første offisielt kast med frisbee ut. Foto: Fred-Stian Martila

Mer om banen her:

Bane klar i flyvende fart

Oppgradering

Men det skjer mer i området rundt Nordbytjernet, som observante turgåere og brukere av området sikkert har fått med seg.

I forrige uke begynte Ullensaker kommune med utbedring av bryggeanlegget; det er festepunktene mellom fastland og brygge som er ødelagt etter mange år med bruk.

Nå etter badesesongen skifter vi de ødelagte delene så bryggen er klar igjen til neste badesesong. Vi planlegger å være ferdig i løpet av to uker, og oppfordrer brukere til å vise hensyn, er oppfordringen fra Ullensaker kommune.

Slåttemark

SLÅTTEMARK: Her skal det forhåpentlig bli en blomstrende eng med artsmangfold og gode forhold for bier og andre insekter neste sommer. Foto: Skjermdump Ullensaker kommune

Og – ikke nok med fornying av bryggeanlegget – det er gjennom sommeren gjort et solid stykke arbeid borte ved Romerike folkehøgskole. Et samarbeid mellom Ullensaker kommune, Statsforvalteren og folkehøgskolen skal forhåpentlig ende opp med restaurert slåttemark der høyt artsmangfold av blomstrende planter vokser på engen.

Mange blomster, bier, sommerfugler og andre insekter har slåttemark som levested, og det skal bli spennende å følge dette prosjektet når våren kommer.

Et rådgivningsfirma innen biologi har bistått med å gi råd og retningslinjer for arbeidet som skal gjøres.
Dessverre har ikke slåttemarka ved folkehøgskolen blitt skjøttet på flere år, så området var dekket med hovedsakelig bringebærkratt, geitrams og rynkeroser. Denne vegetasjonen stenger for at annen vegetasjon skal få blomstre, og det er grunnen til at kjerret ble fjernet.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.