Connect with us

Byutvikling

Kirkens Bymisjon trenger oppdrag

Avatar

Published

on

Det eneste Kirkens Bymisjon mangler på Jessheim er oppdrag. Arbeidere, uniformer og redskapsbu er nå på plass. 

Onsdag kveld mottok Tove Stensrud Fra Kirkens Bymisjon en sjekk på drøyt 36.000 kroner som Hoppensprett ungdomsskole samlet inn på skoleavslutningen sin (se bildeserie fra avslutningen i bånn av saken).

Men på vei inn i julehøytiden er henvendelser fra potensielle oppdragsgivere det eneste som står i veien for arbeiderne til Kirkens Bymisjon blir å se i gatebildet i Jessheim by.

Magert resultat

Kirkens Bymisjon har sondert og jobbet ut mot næringslivet på Jessheim. Foreløpig med magert resultat.

– Det er flott at Kirkens Bymisjon er ønsket på Jessheim, men nå håper vi det på et tidspunkt løsner slik at vi oppnår kontakt – og kan skrive kontrakter – med næringslivet, sier Stensrud til Jessheimpuls.

LES: Nå kommer Kirkens Bymisjon

Tregt marked?

– Har det vært sånn andre steder?

– Det tar alltid litt tid i en oppstartsfase, men vi har ikke opplevd at det er såpass dødt i markedet som det er på Jessheim, er beskjeden Jessheimpuls får fra Kirkens Bymisjon.

Og litt synd er det. For i byen Jessheim står arbeidere klare til å gyve på oppgaven for å bidra til et renere Jessheim når det kommer til rydding av søppel.

– Brukerne våre er både motiverte og klare jobb, sier Hilde Fristad Rudolph og Daniel Sewohl i rusavdelingen i Ullensaker kommune.

Hvis din bedrift vil være oppdragsgiver for Kirkens Bymisjon, så ringer du dette nummeret: Avdelingsleder/fagkoordinator telefon 99420020

Trenger jobber

– De fleste av våre brukere som trenger en jobb som dette er fra Jessheim. De har så langt ikke hatt mulighet til å dra nytte av eller ta del i den veksten Jessheim by opplever, sier Sewohl, som kjente på ekte glede da han hørte at Kirkens Bymisjon skulle etablere seg på Jessheim.

– Nå er vi i ferd med å bli en ekte by, sier miljøterapeuten.

Gaterydding og annet

Så hvem er potensielle oppdragsgivere, og hva får de for en relativt rimelig penge?

 • Ukentlig rydding av avfall på egen eiendom
 • Bidra til at mennesker i en sårbar livssituasjon opplever generelt bedret helse og økt livskvalitet, fordi arbeidet oppleves som viktig for fellesskapet og gir mulighet for aktiv samfunnsdeltagelse og innsats
 • Bidra til et rausere og mer inkluderende arbeidsliv og lokalsamfunn i byen.
 • Eiendomseiere inngår årlig kontrakt om renovasjonsoppdrag med Kirkens Bymisjon og faktureres for dette.
 • I jobb tilbyr oppdrag 1-2 ganger pr. uke, med en oppdragsperiode fra 1 til 4 timer
 • Kirkens Bymisjon er ansvarlig for utført arbeid, og vil daglig gjøre kvalitetskontroll og oppfølging under utførelsen av arbeidet.
 • Kirkens Bymisjon er ansvarlig for at arbeiderne ved I jobb har gode rammer og riktig utstyr for utførelse av arbeidet, noe som inkluderer renovasjonsutstyr og noe bekledning.
 • Arbeiderne er forsikret med yrkesskadeforsikring under utførelse av oppdragene.
 • Oppdragsgiver faktureres for kr. 220,- eks.mva pr. time samt et tillegg for bortkjøring av avfall.

Motiverte folk

Hvem utfører jobben?

I Jobb er et lavterskeltilbud for personer som strever med helsemessige utfordringer knyttet til rus og psykiske lidelser, og som står utenfor det ordinære arbeidsliv og arbeidsrettede tiltak.

I jobb er et lavterskeltilbud for mennesker som strever med rusavhengighet og psykisk lidelser, og som står utenfor det ordinære arbeidslivet og arbeidsrettede tiltak.

Andre byer

Kirkens Bymisjon er til stede i 50 norske byer og steder – med Gjøvik og Jessheim som de nyeste tilskuddene. I lillestørm

 • Oppdragene består i hovedsak av gaterydding i sentrumsnære områder.
 • Oppdrag utføres mellom kl. 09.00–12.00 (noen ganger til kl. 13.00), en til to ganger per uke.
 • Honoraret utbetales kontant rett etter at oppdraget er avsluttet. Honoraret er skattepliktig.
 • Dørene åpnes kl. 08.20 og det serveres gratis frokost frem til kl. 08.40.
 • Den enkelte må ha gyldig arbeids- og oppholdstillatelse i Norge for å kunne få jobbe her

– Det er mye flott som skjer i kommunen og byen vår, og jeg tror Kirkens Bymisjon trenger litt tid til å gjøre seg kjent – og bli kjent her hos oss. De er en kjemperessurs, og jeg er sikker på at vi vil få stor glede av Kirkens Bymisjon framover, sier Lise Kragset Furuseth, med KrF-hatten på.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.