Connect with us

Ukategorisert

Kultband tilbake til Kulturbanken

Avatar

Published

on

Black Debbath har gjestet Jessheim tidligere. I morgen kveld returnerer kultbandet med det ferske albumet “Age of Kørka” i bagasjen.

Albumet har mottatt gode anmeldelser av det blodferske albumet sitt, som er bandets niende i rekken siden starten i 1999. Black Debbath er landets eneste politisk-satiriske humor-tungrockband, og de leverer sine saker med både brodd, tunge rytmer og humør.

JESSHEIM TORSDAG: Black Debbath kommer til Jessheim torsdag kveld. FOTO: Skjermdump Duplex Records

Visuelt har de en ironisk tilnærming til tungrock-sjangeren, men musikken de framfører – og tilnærmingen til sjangene stoner og tungrock – er på ingen måte satirisk.

Forrige besøk i Jessheim by var godt besøkt i Kulturbanken, og billettsalget meldes å tikke og gå bra inn mot torsdagens konsert.

Link til billett FINNER DU HER

Om det nye albumet sier bandet selv:

Black Debbath inntar like godt rollen som hobby-dommedagprofeter på sitt nye album, “Age of Kørka”, som kommer i september. Ulike endetidstegn belyses, og den underliggende røde tråd er som følger: “hvordan har det seg at vi mennesker er mer utviklet og opplyste enn noen gang, men samtidig mer lettpåvirkelige, mer forfengelige og generelt litt tjukkere i hue?” Et motsetnings-sett som ikke skulle være mulig! Har evolusjonen så og si slått kontra? Har Ikaros (uttales med pomp) flydd for nær kunnskapens og utviklingens sol? Er vi i ferd med å bli brødgjøks? Er det hybris? Er det Babels tårn all over again? Er det Gud sjæl som griper inn? Kanskje Satan? Er det kaptein Sabeltann? Intranet?

Joda, vi kørker oss sakte men sikkert inn i undergangen, men det må også være lov å ha litt hummør midt oppi det hele a, hæ? Det må være lov å peke litt nese, flire og skratte mens skuta går ned!? På sin niende plate er Black Debbath orkesteret som spiller og underholder mens skipet som ikke kan synke går ned med mann og mus. Tungrockens Titanic. Stonerrockens Tirpitz. Heavyrockens Hindenburg.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.