Connect with us

Ukategorisert

Snart tar togene pause

Avatar

Published

on

Det var feiring i gata da arbeidene med bilfri undergang ble startet opp i slutten av mai. Arbeidene skrider fram, men snart tar togene en pause mellom Jessheim og Eidsvoll.

Ved Nordby stasjon har Bane NOR nylig startet arbeidet med å bygge en ny undergang som skal erstatte dagens planovergang. Her skal det blant annet gjøres kabelomlegginger mens banen er stengt, og det blir aktivitet med gravemaskin og andre anleggsmaskiner.

FEIRING: Det var nylig nabofest for å feire bilfri gate i nærheten av Nordby stasjon. Foto: Jon Smestad

De nærmeste naboene til arbeidsstedet vil motta informasjon direkte fra Bane NOR.

Undergangen skal være ferdig ved utgangen av 2024.

Leste du denne?

Arbeidet med Nordby stasjon i gang

Togpause

Og helgen 22.- og 23. juni tar som nevnt togene pause på Hovedbanen mellom Jessheim og Eidsvoll. Bane NOR gjør arbeider flere steder på strekningen.

Arbeidsperioden varer fra ca. klokken 02.00 natt til lørdag 22. juni, fram til senest kl. 06.00 søndag morgen den 23. juni.

I dette tidsrommet snur togene sørfra på Jessheim stasjon, og det blir buss for tog til og fra stasjonene Nordby, Hauerseter og Dal.

Hvorfor stopp?

– Hvorfor stopp natt og helg?

Forklaringen er at det ved anleggsarbeid i og ved trafikkert spor er det av sikkerhetsgrunner nødvendig med full stans i togtrafikken og utkobling av kjørestrømmen

Av hensyn til togtrafikken kan periodene med togstans ikke være lengre enn høyst nødvendig. Derfor jobbes det døgnkontinuerlig og i helgene.

Bane NOR beklager ulempene som følge av arbeidet.

Fem døgn i august

Neste arbeidsperiode på Hovedbanen mellom Jessheim og Eidsvoll blir fra natt til lørdag 17. august og fram til natt til torsdag 22. august. Da skal det gjøres viktig arbeid flere steder på strekningen, blant annet ved Nordby.

– I løpet av disse dagene skal vi grave over sporet og legge inn en plate som blir taket i den nye undergangen. Dette betyr at vi må jobbe døgnkontinuerlig, og at det blir perioder med støyende arbeid. Vi vil varsle nærområdet og gi nærmere informasjon når arbeidet nærmer seg, forteller byggeleder Tom-Ola Thorvaldsen i Bane NOR.

Ellers på strekningen skal det gjøres en rekke ulike jobber. Det blir aktivitet med skinnegående arbeidsmaskiner på Hauerseter stasjon og like sør for stasjonen, samt ved kryssingssporet på Sand. Det jobbes blant annet med omlegging av kabelkanaler.

Ved Riselva bru nord for Dal skal det gjøres grunnundersøkelser med en borerigg.

Gjennom hele perioden vil det også foregå punktvis vegetasjonsrydding på hele strekningen mellom Jessheim og Eidsvoll.

Dette arbeidet vil flytte seg og kun pågå i korte perioder på samme sted.  I tillegg gjøres manuelle kontroller og inspeksjoner av tekniske anlegg.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.