Connect with us

Konsert

Hektisk kulturhelg i byen

Avatar

Published

on

Det bugner av kultur i Jessheim by denne helgen. Og det hele starter særdeles bra, med lokale Henrik Haugen og hans eminente musikere i Kulturbanken fredag kveld. 

Henrik Haugen har gått løpet med musikkskole lokalt, musikklinja ved Jessheim videregående skole og nå høyere studio med jazz som musikalsk omfavnelse.

Henrik er en av de unge musikantene man husker fra de var veldig små. For allerde som ung gutt hadde denne karismatiske herremannen noe ved seg, noe som gjorde at man la merke til det han foretok seg med gitaren.

Dette dyrker han nå på høyskolenivå, og med seg hjem til Jessheim har Haugen et knippet eminente talenter som det spås at vi kommer til å høre mer fra.

Nysgjerrig på hva dette er for noe?

Vel, da er det fullt mulig å ta turen til Kulturbanken i kveld.

Billett finner du ved å TRYKKE HER.

April ebber ut med den talentfullt gitaristen Henrik Haugen og hans kvintett. Det er ikke veldig lenge siden Henrik gjestet Kulturbanken, og det snakkes fortsatt om den konserten. Nå har du mulighet til å oppleve unge talenter i fri utfoldelse. Det er stort sett egne komposisjoner i landskapet jazz fra 60-tallet, og bandet består av Henrik Bålerud Haugen (gitar/komposisjoner), Åsmund Waage (vibrafon), Isak Brekken (piano), Håkon Huldt (bass) og Jon Espelid (trommer)

Andersen-debut

Nok en lokal skikkelse inntar Kulturbanken med instrumenter. Lørdag presenterer visegruppen Vocus debutant Henning Andersen. Har spilt i mange år, men han jobber seg i form mot utgivelse av et helt album nå i 2022.

En singel er allerede ute. Og det ligger tre singler til på vent.

Det blir trio-format i Kulturbanken fra 16.00 lørdag. Til Kulturbanken kommer Andersen med smakebiter fra nevnte album, og han har med seg Marius Hagen (Team Me) og Magnus Østvang (Return m.m.) når han inviterer til ettermiddagskonsert for å presentere sin amerikanskinspirerte rock.

Andersen har skrevet all musikk og tekst selv.

Les mer om Andersen her:

Skal få musikken til å fly

Loppis på Nordby

Denne helgen er det igjen tid for nok et vakkert vårslipp i Jessheim by. Skolekorpsene i Ullensaker inviterer atter til loppemarked på Nordby ungdomsskole, og denne gangen – for første gang på to år vel? – så er det fysisk loppemarked slik vi kjenner det der borte.

Og det finnes garantert skatter og møbler og klær og annet snadder for den som jakter på det lille og billige til hus, hytte eller annet tilholdssted.

– Nå blir det alt hva vi har av lopper, ting & tang, bøker, elektrisk, sommersport, klær, leker, møbler osv. Og deilige vafler selvfølgelig, heter det fra arrangørene.
Kontant betaling og vipps er mulig, og åpningstider er Lørdag fra 11.00 til 16.00 og søndag fra 11.00 til 15.00.

Utstilling i galleriet

Vi oppfordrer som alltid folk til å ta turen innom kunstgalleriet i Jessheim sentrum. Det er medlemsutstilling denne helgen, og du finner garantert kunst noen du kjenner har laget, og det er alltid spennende å se hva kunstmiljøet i vår by har å presentere.

Benytt sjansen til et besøk hos den kanskje mest veldrevne kunstforeningen vi har på Romerike. Det har som kjent tatt ansvar for selveste Romeriksutstillingen, noe det er forbundet en viss prestisje med. Det er ikke alle som har kapasitet og kompetanse til den type løft.

Derfor er det viktig at vi heier på kunstforenigen vår.

Musikkvåren

Her følger en oversikt over det som kommer til Kulturbanken videre denne våren.

Bruk byen.

Linnea Dale har vært i Jessheim by tidligere. Hun sto på scenen under Jessheimdagene i fjor sommer. Den gang var hun aleine på scenen, men nå returnerer Linnea med band i ryggen.

Linnea Dale ble som 16-åring kjent for det norske folk som finaledeltaker i den tredje sesongen av Idol. Etter deltakelsen ble Dale invitert med som gjestevokalist i Donkeyboy og er for mange kjent som stemmen bak hitsinglene «Ambitions» og «Sometimes». Hun kommer til Jessheim med ferske – og noen av de kjente – denne våren.

Stemningsfullt bekjentskap

Fredag 13. mai

Amerikanske Chip Taylor kommer til Jessheim med Paal Flaata. Det blir en kveld i den vakre og neddempede melankoliens tegn.

Taylor vokste opp i New York, og innledet karrieren allerede på 60-tallet. Han har skrevet en lang rekke hitlåter, foruten klassikerne «Wild Thing» og «Angel Of The Morning» står han bak sanger som «I Can’t Let Go» (The Hollies, Linda Ronstadt), «I Can Make It With You» (Jackie De Shannon), «Try (Just a Little Bit Harder)» (Janis Joplin), og «Country Girl, City Man» (Ike & Tina Turner).

Paal Flaata er for de fleste kjent som frontmannen i Midnight Choir. Men han har bygget en solid solokarriere de siste 15 til 20 årene.

Lørdag 14. mai

Lokale Back In Time tar oss med tilbake i tid, nærmere bestemt til 80-tallet – og 90-tallet. Bandet består av: Thomas Larsen (vokal), Svein-Ove Brekke (gitar), Rolf Pedersen (gitar), Arild Lillesveen (trommer), Terje Opsahl (bass) og Ann-Jeanette B. Larsen (kor).

Lørdag 21. mai

Winding Road er en bluegrass/americana-trio, som lar seg inspirere av tette harmonier, akustiske toner og melankolske tekster. To av medlemmene har tidligere spilt sammen i bandet Sweet Marie, hvor de fikk utvikle seg på både instrument, vokal og som låtskrivere.

Da Erlend S. Hølland (Lucky Lips) ble med på bass og vokalharmonier ble bandet komplett! Mellom seg trakterer de gitar, mandolin, autoharpe og kontrabass, men det er vokalen som står i fokus i det nedstrippede lydbildet.

PS! Det bookes konserter og arrangementer fortløpende, så det blir oppdateringer på hjemmesiden til Kulturbanken jevnlig.

Bruk byen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.