Kontakt oss

Abonnenter

Fyller storstua med Whitney

Avatar

Publisert

Det øves iherdig i storstua Kong Rakne i disse dager. Fredag og lørdag blir det Whitney Houstons univers som formidles her i Jessheim by.

Ekteparet Ingelin Dahl Helbø og Erland Helbø satte en solid standard med sin versjon av “Jesus Christ Superstar” for noen år siden, og det var ikke mange dagene de trengte før de bestemte seg for å sette opp en forestilling som tar for seg legendariske Whitney Houston sitt univers.

– Hvorfor Whitney?

– Vi tenkte når vi skulle sette opp en ny forestilling at vi ønsket noe som fenget for bredden av et publikum. Det er de færreste som ikke har et forhold til Whitney, uavhenig av alder og kjønn- og svært få som ikke liker noen av sangene hennes, sier Ingelin.

Fenger bredt

– Vi så for oss at det vil fenge alt fra store venninne-gjenger, til det godt voksne ekteparet som mimrer tilbake til 80-tallet. I tillegg bærer livet til Whitney med seg en dramatisk historie, som vi også ønsket å formidle. Ikke bare en hit-parade og en fest, men også en fortelling om et dramatisk liv, som gir en helt annen dybde til sangene hennes.

– Solid knippe solister?

– Da vi skulle velge solister, så hadde vi en stor audition. Det var veldig mange som meldte seg på, og vi hadde det luksusproblemet at vi ikke kunne inviterer alle til audtiiton en gang. Solistene ble plukket ut fra de vi mente ville faktisk klare å synge disse vanskelige sangene, men det er også fire veldig forskjellige solister som utfyller hverandre godt.

Fire solister

Solister i forestillingen “One Moment In Time” er Anna-Lisa Kumoji, Ingelin Dahl Helbø, Janne Johansen Kjellevold, Birgitte Grytten Velsvik.

Det er også lokale aktører med i forestillingen, blant anne koret Good Vibrations.

– Vanskelig å plukke sanger?

– Fryktelig vanskelig. Vi valgte å ta utgangspunkt i hvilke av sangene hennes som har vært topp 40-sanger, men selv da var det mange vi måtte kutte. I tillegg har vi et fantastisk manus skrevet av Kristin Storrusten, som gjorde at vi trengte å velge sanger som understreket historien hun har skrevet.

Kommer i havn

Billettsalget har vært tungt å få i gang for alle etter pandemien. Men det stopper ikke gjengen som setter opp tre forestillinger i Kong Rakne.

– Vi hadde et stort håp om å selge like mye billetter som vi gjorde til Jesus Christ Superstar i 2019, men vi skjønte at dette ville bli vanskelig.

Alle de involverte har gjort en strålende innsats på billettsalg, og vi skal få dette i havn på en god måte.

Premiere er i morgen, fredag, klokka 19.00. BILLETT HER

Billetter til lørdagens to forestillinger finner du ved å TRYKKE HER

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.