Connect with us

Konsert

Løse og ledige husbonder

Avatar

Published

on

KONSERTRAPPORT

Lokale The Husbands skapte et lite stykke Havanna, New Orleans og Frank Zappa-land da de fikk både hofter og lattermuskler til å fungere hos publikum. 

Vegar “Hot Gumbo” Storsve stilte i stilren polyesterskjorte i den varme junikvelden på Jessheim Torg – en arena som for øvrig gir publikum “storby-vibber” slik det er pyntet og tilrettelagt denne sommeren – og han loset publikum gjennom kvelden på sedvanlig skeivt vis.

The Husbands er kanskje det orkesteret i Ullensaker som innehar størst musikalsk ballast. Det som for oss i publikum framstår som vanskelige sanger, blir framført med en lekenhet og spilleglede som gjør at godfoten begynner å gå enten vi vil eller ei.

Det er også tydelig at den godt voksne banden menn som utgjør The Husbands har godt av å koble på ungdommen, personifisert gjennom Ingrid Berg Mehus og hennes fiolin. Ingrids musikalitet og framtoning kler The Husbands, og vi sitter igjen med et klart inntrykk av at husbondene har fått et løft og ny vitalitet med Ingrids inntreden i orkesteret.

At repertoaret etter hvert framstår litt “likt” gjør egentlig ingenting, for vi får en god dose tørr humor i tillegg. Så det blir en fin kombo gjennom kvelden.

Det ble en lun og varm konsert for de drøyt 100 frammøtte på Jessheim Torg. Vi kan egentlig konkludere med at Jessheim Torg har fått en ny dimensjon som intim utescene på den måten festplassen framstår denne sommeren.

Nå håper vi ullsokningene benytter seg av muligheten og tilbudet om gode konserter i hjertet av byen. Programmet er klart og torget er dekket.

Bruk byen.

Øyvind Mo Larsen

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.