Connect with us

Konsert

Perfekt Tora-vær til helgen

Avatar

Published

on

Jessheim får lørdag kveld besøk av en artist som er i ferd med å gjøre seg bemerket både i utlandet og hos gitarhelter som vår egen Amund Maarud.

Tora Dahle Aagård er en 26 år gammel virvelvind som både synger og spiller tøffere enn hennes 26 år kanskje skulle tilsi. Hør bare hva selveste Amund Maarud sier om den fremadstormende artisten og hennes band:

– Tora er faktisk på vei til å bli den største norske gitareksporten for sin generasjon, sier Amund.

– Innovativ

– Hvordan har det seg?

– Hun er inovativ og veldig god til ikke bare å spille i vei på en innøvd måte. I tillegg så synger hun veldig bra, og hun er med på å introdusere musikk som framføres med instrumenter og ikke maskiner til de tusen gutte- og jenterom. Tora er en inspirasjon form mange der ute, sier Maarud.

– Det er hyggelig å få ros på den måten. Jeg har aldri vært opptatt av å være flink på gitar. For meg handler det om å formidle en “samtale” eller følelser med gitaren, og det er kanskje noe av grunnen til at jeg kom inn i bluesen. Jeg følte at bluesuttrykket snakket til meg, sier Tora til Jessheimpuls.

Til Jessheim kommer hun med fem gjennomførte konserter i løpet av juni i bagasjen, og hun får nesten ikke gitt uttrykk for hvor deilig det er å spille med band og foran publikum igjen.

– Eksplosjon

– Hva kan vi forvente oss på Jessheim lørdag kveld?

– Jeg ser på konsertene våre litt som en eksplosjon der vi formidler musikkglede i form av gode låter og et bra band – uten at jeg vil framstå som høy på meg sjøl når jeg sier det. Dette er tilbakemeldingene vi får etter konsertene våre, og vi jobber mye med showet vårt.

Spent på Jessheim

– Dine egne forventninger?

– Jeg har aldri spilt i Jessheim by tidligere, så jeg har vært litt spent på om det dukker opp noen. Men jeg kan garantere at det kommer til å bli en fin kveld. Vi kjører på med det vi har, sier 26-åringen.

– Hvordan var musikkmiljøet i Flatanger der du kommer fra?

– Ja, hva skal jeg si? Det var i hvert fall veldig lite og nærmest ikke-eksisterende, og det er noe med at da går det en liten “faen” som sier at jeg skal lykkes og jeg skal stå opp mot janteloven og vise at det er mulig å få til noe med musikken.

Se et tidligere portrettintervju i bransjebladet Ballade: TORA: «Se her da. Det er faktisk mulig.»

Sjangerløst

– Hvordan vil du sjøl beskrive uttrykket ditt?

– Jeg tenker egentlig veldig lite på hva slags sjanger jeg opererer i. For meg handler det om å skrive gode sanger, og jeg er åpen for alt som bidrar til å løfte en sang til å bli enda bedre.

– Hva har koronatiden gjort med deg?

– Den har i hvert fall gjort meg bevisst på at det er luksus å ha et instrument å spille på. Og jeg har øvd mye, i tillegg til å spille noen strømmekonserter.

Royal Albert Hall

Tora Dahle Aagård var en del av det norske blueseventyret i Royal Albert Hall i november i fjor. Der sto kremen av norsk blues på scenen, blant andre Knut Reiersrud, Vidar Busk og Amund Maarud.

Det skulle si noe om nivået og den statusen Tora er i ferd med å få. Men – som alltid – det beste er å finne ut hva hun og bandet står for ved å ta turen til Jessheim Torg lørdag kveld.

Billetter til den konserten finner du HER

Hør radiointervju med Tora i Kveldsåpent på NRK P1 fra mandag HER

Husbands fredag

Men det byr seg en anledning til å konsumere levende musikk på Jessheim Torg allerede fredag kveld. Da står nemlig de ufrivillig hippe herremenn i The Husbands på scenen med Ingrid Berg Mehus.

– En kveld i vinter banka det på døra til øvingslokalet og inn trådte ei beskjeden jente med fiolin, sier Vegar Storsve.

Jenta var Ingrid Berg Mehus, og hun ville gjerne spille med den aldrende gjengen fordi – som hun sa – hun hadde hørt at de spilte fengende og ungdommelig musikk.

Kjemien mellom bandet og Ingrid var såpass til stede at den dyktige fiolinisten nærmest er som fast medlem å regne.

Men folk som møter opp er advart:

– Ingen går uberørt hjem fra en konsert med The Husbands.

Den som våger å møte opp kan skaffe billett ved å trykke HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.